Slovensko prehralo s Kanadou 1:5, o bronz bude bojovať so Švédskom

Najväčšou hviezdou slovenského výberu bol opäť Denis Godla. Ocenili to aj kanadskí fanúšikovia.
Najväčšou hviezdou slovenského výberu bol opäť Denis Godla. Ocenili to aj kanadskí fanúšikovia. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. jan 2015 o 01:52

Jediný gól Slovenska strelil tri sekundy pred koncom druhej tretiny Šoltés. O bronz hrá so Švédskom dnes od 22:00.

MS v hokeji do 20 rokov - semifinále:

Kanada - Slovensko 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Góly: 5. Petan (McDavid, Lazar), 39. Petan (Lazar, McDavid), 40. S. Theodore (Duclair), 43. Duclair (Nurse, Reinhart), 51. Petan (Lazar, McDavid) - 40. Šoltés (Paulovič)

Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gofman, Olenin - Lazarev (všetci Rus.), Malmqvist (Švéd.), 15 400 divákov

Kanada: Fucale - Nurse, Theodore, Morrissey, Bowey, Hicketts, Heatherington, Morin - Reinhart, Domi, Duclair - Lazar, Ritchie, McDavid - Virtanen, Paul, Petan - Crouse, Gauthier, Point

Slovensko: Godla - Černák, Rosandič, Jaroš, Holenda, Hochel, Bačik, Jendroľ, Pavúk - Cehlárik, Réway, Lantoši - Koyš, Sukeľ, Skalický - Bondra, Kabáč, Petráš - Paulovič, Rehák, Šoltés

Aj napriek piatim inkasovaným gólom bol brankár Godla oporou. Ocenili to aj kanadskí diváci.

TORONTO. Slovenskí hokejisti budú hrať tretíkrát v histórii MS 20 o bronz. V semifinále nestačili na domácu Kanadu. Prehrali jasne 1:5.

S favorizovaným súperom držali krok do 39. minúty. Kanada dominovala korčuliarsky, mala viac streleckých pokusov. Slovákov prestrieľala 42:13.

V zápase o zlato nastúpi proti Rusku, ktoré zdolalo Švédsko presvedčivo 4:1. Zverenci Ernesta Bokroša sa stretnú so severskou krajinou v súboji o bronz.

Duel sa začína už dnes o 22. hodine nášho času.

MS hráčov do 20 rokov - druhé semifinále:

Švédsko - Rusko 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Góly: 52. Wallmark (Brodecki, Kempe) - 32. Šarov (Golyšev, Dergačov), 33. Pajgin (Valiev, Kamenev), 42. Šarov (Brjukvin, Mamin), 53. Mamin (Fišenko, Brjukvin).

Rozhodovali: Patafie (USA), Wehrli (Švaj.) - Mills (Kan.), Ritter (USA), vylúčení: 4:3 navyše Mamin (Rusko) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Zostávajúci program MS hráčov do 20 rokov:

Zápas o bronz: Slovensko - Švédsko (Pondelok, 5. januára o 22:00 SEČ)

Finále: Kanada - Rusko (Utorok, 6. januára o 2:00 SEČ)

Online prenos

60. min - Zápas sa skončil. Kanada zaslúžene zvíťazila a o zlato bude bojovať proti Rusku. Slováci sa už dnes o 22:00 stretnú so Švédskom v súboji o bronz.

54. min - Slovákom sa podarilo druhýkrát prekonať Fucaleho, ale rozhodca gól neuznáva. Sukeľ dorazil puk do siete korčuľou.

52. min - Neskutočný tlak Kanady v presilovej hre sa napokon končí gólom. Godla predviedol viacero skvelých zákrokov, ale na zakončenie Petana po prihrávke Lazara už nemal nárok. Kanadský útočník zaznamenáva hetrik.

50. min - Kanada nás k ničomu nepúšťa, bez väčších problémov kontroluje priebeh duelu. Za päťdesiat minút sme Fucaleho ohrozili iba trinástimi strelami.

43. min - A opäť prehrávame o tri góly. Veľká smola Denisa Godlu, od ktorého sa odrazil do siete puk po strele Duclaira spoza brány. Teraz to už budeme mať veľmi ťažké.

golcan.gif

41. min - Tretia tretina sa začala.

II. tretina

40. min - Neskutočný záver druhej tretiny. Kanada sa 28 sekúnd pred koncom dostala vďaka Sheovi Theodorovi do vedenia o tri góly, ale tri sekundy pred sirénou znížil na 3:1 po prihrávke Pauloviča Šoltés.

nasi.gif

39. min - Obrovská škoda. Hoci mala Kanada v druhej tretine prevahu, obetavou hrou sme držali prijateľný výsledok. Necelé dve minúty pred koncom však našiel Lazar nepokrytého Petana a ten nedal Godlovi šancu.

34. min - Oslabeniu sme sa ubránili teraz aj my, hoci na jeho konci pomohla Godlovi žrď. Nesmieme sa nechať vylučovať, Kanada je korčuliarsky veľmi silná a dokáže chyby potrestať.

31. min - Druhá presilovka Slovákov v zápase a Sukeľ sa už už dostával do čistej šance. Pred odkrytou bránou mu však puk v rozhodujúcej chvíli vypichol jeden z obrancov súpera.

28. min - Kanaďania sú strelecky aktívnejší, našich v tejto časti zatiaľ jasne prestrieľavajú - 11:1. Toľkokrát Godlu neohrozili za celú prvú tretinu. Slovenský brankár však chytá naďalej výborne.

23. min - Opäť úvodný tlak Kanaďanov, Godla musí byť v pozore. Zatiaľ ďalší skvelý výkon slovenského brankára.

21. min - Druhá tretina sa začala.

I. tretina

20. min - Prvá tretina sa skončila. Slováci zatiaľ držia so silným súperom krok. Kanada je korčuliarsky lepšia, ale naši hrajú veľmi bojovne a obetavo. Aj pomer striel je vyrovnaný - 6:6.

15. min - Obrovská možnosť na vyrovnanie. Skalický sa rútil sám na Fucaleho, ktorý však proti blafáku slovenského útočníka skvelo zakročil. Veľká škoda.

pavolsk.gif

11. min - Presilovú hru hrali aj naši hokejisti, ale neúspešne. Veľmi dobrú šancu mal najmä Cehlárik, skvelú Lantošiho prihrávku však nevyužil na gól.

8. min - Kanada zatiaľ vyťažila z minima maximum. Doslovne. Podľa štatistík zatiaľ iba jediný raz vystrelila na našu bránu. A strelila gól. Slováci mali štyri strelecké pokusy na Fucaleho.

5. min - Naši hokejisti hrali po vylúčení Šoltésa v oslabení a Kanada početnú výhodu využíva. Godlu prestrelil zblízka Petan.

3. min - Kanaďania hneď v úvode pritlačili, trikrát nebezpečne hrozili pred Godlom. Dôležité bude ustáť počiatočný nápor súpera.

1. min - Zápas sa začal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensko prehralo s Kanadou 1:5, o bronz bude bojovať so Švédskom