Halák nechytal za Slovensko deväť rokov. Frühauf: Veríme, že šanca bude čoraz vyššia

Slovenský brankár Jaroslav Halák v drese New Yorku Rangers.
Slovenský brankár Jaroslav Halák v drese New Yorku Rangers. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. máj 2023 o 20:25 (aktualizované 6. máj 2023 o 22:34)

Realizačný tím komunikuje aj so Šimonom Nemcom.

TRENČÍN. Realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie oznámil po prípravnom zápase proti Rakúsku nomináciu na blížiace sa majstrovstvá sveta vo Fínsku a Lotyšsku (12. až 28. mája).

Z potenciálnych posíl zostali v hre už len dve mená - mladý obranca Šimon Nemec a skúsený brankár Jaroslav Halák.

Devätnásťročný Nemec, dvojka minuloročného draftu NHL, odohral svoju prvú zámorskú sezónu v nižšej súťaži AHL v drese tímu Utica Comets. V play-off skončil v sobotu nadránom.

Klub NHL New Jersey Devils ho však vzápätí povolal do prvého tímu. Devils hrajú v druhom kole play off proti Caroline Huricans a zatiaľ prehrávajú 0:2 na zápasy. Tretí súboj sa hrá v noci na pondelok.

Veterán Halák (37 rokov) chytal v NHL za New York Rangers, kde robil dvojku Rusovi Igorovi Šesťorkinovi. Nastúpil v 25 zápasoch.

"Čo sa týka Šimona Nemca, komunikácia už prebehla a prebieha stále s klubom aj hráčom. Zatiaľ neviem povedať, na koľko percent by mohol prísť.

Veríme však, že aj pri ňom, a aj v prípade Jara Haláka sa bude každou hodinou to percento zvyšovať," povedal asistent Peter Frühauf.

Halák chytal za Slovensko naposledy na olympijskom turnaji v Soči v roku 2014. Na MS sa predstavil ešte v domácom prostredí v roku 2011.

Slovenská reprezentácia vstúpi do turnaja v Rige v piatok o 15.20 proti Česku.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Halák nechytal za Slovensko deväť rokov. Frühauf: Veríme, že šanca bude čoraz vyššia