VIDEO: Zaskvel sa populárnym gólom. O MS bojuje len 16-ročný mladík

Andreas Straka vsietil populárny lakrosový gól
Andreas Straka vsietil populárny lakrosový gól (Autor: Hockeyslovakia)
Oh my Hockey|12. apr 2024 o 20:06

Diváci v Trnave videli naživo legendárnu ,,Granlundovku“.

TRNAVA. Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov sa momentálne pripravuje na vrchol sezóny, ktorý ju čaká od 25. apríla, kedy Majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie privíta Fínsko.

Jej prvým súperom v rámci prípravy bol tento týždeň na zimnom štadióne v Trnave výber Poľska, ktorý vo štvrtok zdolala futbalovým výsledkom 1:0, pričom v piatok vyhrala znova a to 3:2.

Slovenské góly postupne vsietili Andreas Straka, Ondrej Maruna a Simon Semančík.

Z nich zaujal najmä ten prvý, ktorým len 16-ročný útočník Straka vyrovnával v 29. minúte na 1:1.

Kmeňový hráč Popradu pri zadnom mantineli v rýchlosti prebral puk od Tobiasa Pitku, počas prechodu poza bránu si ho nabral na čepeľ hokejky a následne nekompromisne prekonal zaskočeného poľského brankára.

VIDEO: Piatkový Michigan gól Andreasa Straku

Pár mesiacov dozadu sa rovnakým zakončením v drese osemnástky prezentoval Tomáš Pobežal, ktorému sa tento kúsok podaril na trenčianskom ľade v rámci Hlinka Gretzky Cup proti neskorším víťazom turnaja z Kanady. 

VIDEO: Michigan Tomáša Pobežala proti Kanade

Slovenský výber do 18 rokov sa na tohtoročnom svetovom šampionáte predstaví v skupine A, kde postupne narazí na USA, Lotyšsko, Fínsko a Nórsko. Turnaja sa môžu zúčastniť hokejisti narodení v roku 2006 a mladší.

V kádri Slovenska sa očakáva hneď viacero hráčov z mladšieho ročníka 2007, keďže niektorí z nich už teraz patria v osemnástke medzi opory.

Medzi týchto hráčov patrí aj Andreas Straka. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»VIDEO: Zaskvel sa populárnym gólom. O MS bojuje len 16-ročný mladík