Slovensko nominovalo na MS do 20 rokov, nechýbajú ani draftovaní z NHL

Slovenský hokejista Šimon Nemec.
Slovenský hokejista Šimon Nemec. (Autor: twitter: slovensko_sport)
Sportnet|26. dec 2022 o 00:10 (aktualizované 26. dec 2022 o 09:42)

Šimon Nemec, Filip Mešár a Adam Sýkora budú lídrami tímu.

MONCTON. Nominácia Slovenska na majstrovstvá sveta v hokeji hráčov do 20 rokov je známa, v nedeľu večer bola zverejnená na webe IIHF.

Tréner Ivan Feneš zaradil na súpisku zatiaľ 21 hráčov. Dve miesta tak zatiaľ zostávajú voľné, jedno pre obrancu a jedno pre útočníka.

Brankárskou jednotkou by mal byť Matej Marinov z tímu Fargo Force, ktorý je najlepším brankárom americkej súťaže USHL. Jeho kolegami budú Adam Gajan a Patrik Andrisík.

Lídrami tímu by mali byť obranca Šimon Nemec a útočníci Filip Mešár či Adam Sýkora. Všetci traja boli súčasťou tohtoročného draftu NHL, chýba len jednotka Juraj Slafkovský.

Súčasťou tímu sú aj útočníci Servác Petrovský, ktorého si v 6. kole vybrala Minnesota Wild a Adam Žlnka, toho si v 7. kole vybrala Arizona Coyotes.

Mimo súpisky zatiaľ zostali obrancovia Jozef Viliam Kmec (Prince George Cougars/WHL), Michal Lurenčík (Nové Zámky/Topoľčany), Marián Moško (Lincoln Stars/USHL) a Boris Žabka (Slovan Bratislava) a útočníci Martin Mišiak (Nové Zámky), Alex Šotek (Slovan Bratislava) a Tim Danielčák (Litvínov/ČR).

Slovenská dvadsiatka zažije ostrý štart na MS v utorok 27. decembra o 17.00 SEČ proti Fínsku. Následne nastúpia proti USA, Švajčiarsku a Lotyšsku.

VIDEO: Tréner Ivan Feneš hovorí o nominácii

Všetky zápasy skupiny B odohrajú zverenci trénera Feneša v monctonskej aréne Avenir Centre.

V pondelok 26. decembra sú na programe prvé štyri zápasy majstrovstiev sveta juniorov v Halifaxe a Monctone. V slovenskej B-skupine nastúpia Fíni proti Švajčiarom a Američania proti Lotyšom. V A-skupine si zmerajú sily Švédi s Rakúšanmi a Česi s Kanaďanmi. 

Nominácia SR 20

Brankári: Patrik Andrisík (HK Brezno Knights), Matej Marinov (Fargo Force/USHL), Adam Gajan (Green Bay Gamblers/USHL)

Obrancovia: Pavol Funtek (Ketterä/Fín.), Šimon Groch (Spišská Nová Ves), Dávid Nátny (HC 21 Prešov), Šimon Bečár (Corpus Christi IceRays/NAHL), Šimon Nemec (Utica Comets/AHL), Maxim Štrbák (Sioux Falls Stampede/USHL)

Útočníci: František Dej (Slovan Bratislava), Adam Sýkora (HC Nitra), Alex Čiernik (Södertälje/Švéd.), Dalibor Dvorský (AIK Solna/Švéd.), Libor Nemec (Lukko Rauma/Fín.), Marcel Štefančík (Lulea HF/Švéd.), Róbert Bačo (Moose Jaw Warriors/WHL), Samuel Honzek (Vancouver Giants/WHL), Filip Mešár (Kitchener Rangers/OHL), Servác Petrovský (Owen Sound Attack/OHL), Peter Repčík (Charlottetown Islanders/QMJHL), Adam Žlnka (Sioux Falls Stampede/USHL)

Hlas po nominácii

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Ivan Feneš, tréner SR: "Mali sme dnes na programe aj spoločné tímové fotenie, takže hráči sa na prvom tréningu v Monctone ťažšie rozbiehali. Postupne sa však dostali do tempa a v závere to malo obrovskú kvalitu. Hala je krásna, typická kanadská. Trochu sa zžívame s prostredím, ale myslím si, že to bude fajn. V týchto dňoch sa už zameriavame na prvého súpera. Dnes sme mali pripravené dve špeciálne cvičenia na fínsky systém hry. Rovnako sa tomu budeme venovať aj v pondelok. Videli sme taktiež fínsky zápas."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensko nominovalo na MS do 20 rokov, nechýbajú ani draftovaní z NHL