Hamšík sa zastal Škriniara. Patrí k najlepším stopérom na svete, tvrdí

Marek Hamšík na tréningu Slovenska pred EURO 2020.
Marek Hamšík na tréningu Slovenska pred EURO 2020. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|17. jún 2021 o 14:48

Stále sme outsiderom skupiny, tvrdí kapitán.

PETROHRAD, BRATISLAVA. Keď priletel do Göteborgu, na letisku ho čakali desiatky švédskych fanúšikov. Boli vo vytržení. Každý sa ho túžil dotknúť alebo sa s ním odfotiť.

Takú hviezdu v klube ešte nemali. Marek Hamšík odohral za Göteborg šesť zápasov. Bolo by ich aj viac, ale pribrzdil ho zranený lýtkový sval.

„Strávil som tam príjemné tri mesiace, spoznal ich kultúru, ale či mi to pomohlo, aby som zistil, akí budú po taktickej stránke, to by som klamal,“ priznal Hamšík na tlačovej konferencii pred zápasom proti Švédsku.

Slováci ho odohrajú v piatok o 15.00 v Petrohrade. Po víťazstve nad Poľskom 2:1 sú na prvom mieste v skupine E. Švédi v úvodnom zápase remizovali so Španielskom 0:0.

„Švédi sú behaví a fyzickí. Je to neúnavný súper, ktorý nám bude na ihrisku znepríjemňovať život. Je to ťažký súper, ktorý sa tak ľahko nezdoláva,“ tvrdí Hamšík.

Šetrenie? Hráč musí ísť aj cez bolesť

V príprave na EURO 2020 neodohral slovenský kapitán žiadny zápas. Naskočil až do ostrého súboja proti Poľsku.

Na ihrisku vydržal až do konca. A nabehal najviac kilometrov zo všetkých slovenských hráčov. Na to, že by sa šetril, vôbec nemyslel.

„Hráč musí ísť aj cez bolesť. Som rád, že lýtko drží a mohol som pomôcť mužstvu,“ priznal slovenský kapitán.

„Cítim sa dobre a ešte stále máme jeden deň, aby sme sa dali do poriadku. Po fyzickej stránke sme mali dosť času, aby sme sa dali do pohody,“ doplnil.

Hamšík: Stále sme outsiderom skupiny

Na regeneráciu mali Slováci vyše tri a pol dňa. Švédi mali približne o tri hodiny menej, keďže hrali proti Španielom v pondelok večer.

„Musíme zopakovať tímový výkon, bojovali sme jeden za druhého a nechali sme na ihrisku všetko. Veľa hráčov končilo v kŕčoch,“ načrtol Hamšík.

Hráč musí ísť aj cez bolesť. Som rád, že lýtko drží a mohol som pomôcť mužstvu na ihrisku.


Marek Hamšík

Pred začiatkom turnaja boli Slováci považovaní za outsidera základnej skupiny. Po víťazstve nad Poľskom sa to pre mnohých mohlo zmeniť.

„Hoci sme prví v skupine, stále sme outsiderom. Tak k tomu musíme pristupovať. Nikto nám nič nedaruje,“ vraví Hamšík.

Kým Španieli sú najtechnickejším tímom v základnej skupine, Švédi sú jednoznačne najfyzickejší. Hrajú tvrdo a agresívne.

„Áno, poznám to z osobnej skúsenosti. Sú bojovní, neúnavní a idú na dno svojich síl,“ dodáva 33-ročný stredopoliar.

Hamšík sa rázne zastal Škriniara

Slovensko pred troma rokmi v prípravnom zápase remizovalo vo Švédsku 1:1. Bolo to tesne po tom, čo pri národnom tíme skončil tréner Ján Kozák starší a dočasným trénerom bol Štefan Tarkovič.

„Ich mužstvo sa príliš nezmenilo. Podľa veku je veľmi skúsené,“ načrtol Hamšík.

Zároveň pochválil 21-ročného Dejana Kulusevského, ktorý hráva za Juventus Turín. Nebezpečný bude aj jeho rovesník Alexander Isak zo San Sebastianu, ktorý strelil v tejto sezóne sedemnásť gólov v španielskej lige. Obaja sú rýchli a pohybliví.

Milan Škriniar strieľa gól Poliakom.
Milan Škriniar strieľa gól Poliakom. (Autor: TASR)

„Milan Škriniar nie je príliš rýchly. Nebude to pre vás veľký problém?“ pýtal sa Hamšíka novinár zo zahraničia.

Slovenský kapitán sa spoluhráča ihneď zastal. A rázne to vylúčil. „Škriniar je na stopéra dostatočne rýchly. Patrí k piatim najlepším stopérom na svete,“ odvetil Hamšík. 

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Hamšík sa zastal Škriniara. Patrí k najlepším stopérom na svete, tvrdí