Brankár chytá ako v tranze. Jeho spoluhráč pomôže Steel aréne sa zblázniť

Brankár Slovenska Stanislav Pella.
Brankár Slovenska Stanislav Pella. (Autor: EMF EURO 2002)
Daniel Dedina|9. jún 2022 o 00:01 (aktualizované 9. jún 2022 o 00:16)

Gruzínci boli extrémne dobrí, uznali Slováci.

KOŠICE. Štyri zápasy, jediný inkasovaný gól. Druhýkrát po sebe čisté konto. Slovenskí reprezentanti v malom futbale sa na majstrovstvách Európy prezentujú precíznou defenzívou.

Jej základným pilierom je brankár Stanislav Pella. V osemfinále proti Gruzínsku predviedol viacero bravúrnych zákrokov. Doslova kľúčových. Slováci dlho viedli 1:0, v úplnom závere pridali druhý, poisťovací gól.

Šampionát doma si užíva

„Je to vizitka celého mužstva. Hoci to znie ako klišé. Chlapci do toho dávajú srdiečko, veľa striel zblokujú. Ja sa im snažím pomôcť, preniesť na nich pokoj,“ vravel skromne Pella.

Šampionát v rodných Košiciach si užíva plnými dúškami. V osemfinále bol ako v tranze, po jednom zo skvelých zákrokov od radosti búšil do žrde.

„Mám tu veľa známych. Je to pre mňa odmena. Turnaj je výborný zorganizovaný, som nesmierne šťastný,“ rozplýval sa 27-ročný brankár.

Na šampionáte zatiaľ Pella odchytal šesť polčasov a nedostal v nich ani jeden gól. Jeho séria nepriestreľnosti trvá už 150 minút. Potiahne to až do konca turnaja?

„To by bolo pekné,“ usmieval sa. „Hlavne nech vyhrávame a dostaneme sa čo najďalej,“ zdôraznil.

S kartami a vylúčením nesúhlasil

Gruzínci v druhom polčase stupňovali aktivitu, Slováci sa precízne bránili. Pri čoraz väčšom vabanku súpera a záverečnej hre bez brankára hrozili kontrami.

Slováci po oduševnenom výkone zdolali Gruzínsko, opäť neinkasovali.
Slováci po oduševnenom výkone zdolali Gruzínsko, opäť neinkasovali. (Autor: EMF EURO 2022)

V posledných sekundách duelu spečatil výhru 2:0 Adam Bombicz. Zaznamenal svoj druhý gól na šampionáte. 

„V skupine sme sa rozbiehali pomalšie, ale dnes sme boli pripravení. Celý tím odviedol výbornú robotu. Som hrdý na to, ako sme to zvládli,“ hovoril emotívne Bombicz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Brankár chytá ako v tranze. Jeho spoluhráč pomôže Steel aréne sa zblázniť