Posledná zostava Slovenska pred MS: Kapitán z NHL, Slafkovský hrá s Regendom

Hokejisti Slovenska.
Hokejisti Slovenska. (Autor: TASR - Pavel Neubauer )
Sportnet|7. máj 2022 o 15:25

Slovensko hrá posledný prípravný zápas pred MS v hokeji 2022.

ŽILINA. Slovenská hokejová reprezentácia odohrá v sobotu proti Francúzsku posledný prípravný zápas pred MS v hokeji 2022 vo Fínsku.

Tréner Craig Ramsay na posledný zápas Kaufland Cupu v Žiline nasadil do zostavy aj Tomáša Tatara, jediný slovenský zástupca z kanadsko-americkej NHL bude mať aj kapitánske céčko.

Útočníkovi New Jersey Devils budú robiť spoločnosť v elitnej formácii center Komety Brno Michal Krištof a krídelník švédskeho Linköpingu Róbert Lantoši.

V druhej formácii bude hrať olympijský bronzový ťahúň Slovenska a finalista fínskej ligy za TPS Turku Juraj Slafkovský. Jeho kolegami v útočnej trojici budú Pavol Regenda, v minulej sezóne hráč Michaloviec a center Jakub Minárik z Dukly Trenčín.

V obrane prvýkrát nechýbajú skúsený Martin Gernát či mladý Šimon Nemec.

Zápas proti Francúzsku sa začína o 16.00 hod. V priamom prenose ho odvysiela RTVS Šport, textový online prenos môžete sledovať na Sportnet.sk.

MS v hokeji sa začínajú v piatok 13. mája a trvajú do 29. mája. Slovensko sa predstaví v skupine A v Helsinkách, jeho súpermi budú Kanada, Nemecko, Švajčiarsko, Dánsko, Kazachstan, Taliansko a práve Francúzsko.

Majstrovstvá sveta v hokeji

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Posledná zostava Slovenska pred MS: Kapitán z NHL, Slafkovský hrá s Regendom