Víťazná zostava sa nemení. Slovensko proti Fínsku opäť s lídrom v bránke

Šimon Latkóczy.
Šimon Latkóczy. (Autor: TASR – Milan Kapusta)
Sportnet|14. aug 2022 o 19:15

Pozrite si zostavu na zápas Slovensko - Fínsko dnes na MS v hokeji hráčov do 20 rokov 2022.

EDMONTON. Slovenskí hokejisti do 20 rokov hrajú posledný zápas v skupinovej fáze na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie proti Fínsku.

V bránke bude podľa očakávania Šimon Latkóczy, ktorý bol brankárskou jednotkou Slovenska aj zrušených na decembrových majstrovstvách. V Edmontone podáva skvelé výkony.

Tréneri sa rozhodli ponechať víťaznú zostavu zo zápasu Slovenska s Lotyšskom, kde sa dvadsiatka tešila z víťazstva 3:2 po samostatných nájazdoch.

V prvom obrannom páre tak bude kapitán mužstva Rayen Petrovický spolu s Viliamom Kmecom. V pozícii siedmeho obrancu bude čakať na svoju šancu Denis Žabka.

V prvej útočnej formácii budú hrať Servác Petrovský, Oleksiy Myklukha a Matej Kašlík, v tej druhej hrajú Maroš Jedlička, Jakub Demek a tiež draftový výber NY Rangers Adam Sýkora.

Okrem Sýkoru bude mať A-čko na drese aj 20-ročný útočník Roman Faith. Tomu budú v treťom útoku robiť spoločnosť Libor Nemec a Dalibor Dvorský.

Vo štvrtom figurujú Samuel Honzek, Peter Repčík a Martin Mišiak, ktorý sa dostal do zostavy až proti Lotyšom. Trinástym útočníkom bude Oliver Stümpel.

Zápas vysiela naživo RTVS Šport, textový online prenos nájdete na Sportnete.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Víťazná zostava sa nemení. Slovensko proti Fínsku opäť s lídrom v bránke