Hrbatý na duel proti Bosne a Hercegovine nominoval aj Lacka, Kližana či Gombosa

Martin Kližan s Dominikom Hrbatým.
Martin Kližan s Dominikom Hrbatým. (Autor: TASR)
SITA|27. mar 2018 o 11:36

Z pôvodnej šestice vypadol Igor Zelenay.

BRATISLAVA. Lukáš Lacko, Andrej Martin, Martin Kližan, Jozef Kovalík a Norbert Gombos tvoria oficiálnu predbežnú nomináciu nového kapitána slovenského tímu Dominika Hrbatého na bratislavské stretnutie Slovensko - Bosna a Hercegovina 6. - 7. apríla na antuke pod zatiahnutou strechou NTC v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára.

V porovnaní s oznámeným širším kádrom z utorka 20. marca tak ubudol špecialista na štvorhru Igor Zelenay.

Päticu uviedol Hrbatý pre agentúru v SITA v utorok 27. marca, keď je všeobecná uzávierka oficiálnych predbežných nominácií desať dní pred začiatkom. V kádri sú ešte možné dve zmeny pred žrebom programu vo štvrtok 5. apríla.

Nominácia Slovenska:

Lukáš Lacko (104. vo dvojhre ATP)

Andrej Martin (121.)

Martin Kližan (140.)

Jozef Kovalík (141.)

Norbert Gombos (146.)

Päť hráčov namiesto štyroch je experimentálna novinka v rámci navrhovanej reformy MS tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

K zmenám patrí aj situovanie na piatok a sobotu, program v podobe dvoch dvojhier v prvý deň a štvorhry a zostávajúcich dvoch dvojhier v druhý deň a skrátenie zápasov z troch získaných setov na dva. Opatrenia sa minimálne na túto sezónu netýkajú svetovej skupiny.

Minulotýždňová prezentačná tlačová beseda v Národnom tenisovom centre sa konala skôr oproti zvyklostiam z dôvodu, že Slováci následne odcestovali na zahraničnú spoločnú prípravu do Španielska.

Súčasťou kempu v Marbelle je aj štart Martina, Kližana, Kovalíka a Gombosa na miestnom antukovom challengeri, zatiaľ čo Lacko sa predstaví tiež na challengerovej úrovni na tvrdom povrchu v hale vo francúzskom St. Brieuc. Všetci piati absolvujú 1. kolo práve v utorok.

Renkingovou jednotkou Bosny a Hercegoviny je Damir Džumhur na 30. priečke v rebríčku ATP. Nasledujú 75. Mirza Bašič, 216. Aldin Šetkič a 267. Tomislav Brkič. Vo štvorhre je Džumhur 156., Brkič 303., Šetkič 428. a Bašičovi patrí 639. pozícia.

Všetci piati slovenskí singlisti sa momentálne nachádzajú v druhej stovke hodnotenia: 104. Lacko, 121. Martin, 140. Kližan, 141. Kovalík a 146. Gombos.

Podľa spravodajstva Slovenského tenisového zväzu (STZ) pricestujú v pondelok 2. apríla do Bratislavy Bašič, Brkič a Nerman Fatič (748. vo dvojhre, 842. vo štvorhre) a v utorok 3. apríla Džumhur.

Víťaz bude 14. - 15. septembra hrať v play off o svetovú skupinu 2019, zdolaný nastúpi tiež 14. - 15. septembra alebo 19. - 20. októbra / 26. - 27. októbra v rozhodujúcom 2. kole play off o zotrvanie v tejto skupine regionálnej zóny.

Vzhľadom na absenciu vzájomnej minulosti s Bosnou a Hercegovinou v septembri určil hostiteľa dodatočný žreb a ten prial tímu Slovenska. Ak Slovensko v apríli neuspeje, na jeseň bude hrať proti niekomu z dvojice Bielorusko (doma), Rusko (vonku).

Vstupenky na piatkovú (16.00 h) aj sobotňajšiu (14.00 h) časť stretnutia stoja zhodne 10 eur. V distribúcii sú v sieťach TicketPortal.sk a Predpredaj.sk a na recepcii NTC.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Hrbatý na duel proti Bosne a Hercegovine nominoval aj Lacka, Kližana či Gombosa