Slovenské volejbalistky odcestovali na Savaria Cup

(Autor: TASR)
SITA|18. aug 2016 o 14:47

Slovenky v úvodnej časti reprezentačnej sezóny získali strieborné medaily v tohtoročnej Európskej lige.

BRATISLAVA. Slovenské volejbalové reprezentantky vo štvrtok odcestovali do maďarského Szombathely, kde sa od piatka do nedele predstavia na medzinárodnom turnaji Savaria Cup (19. - 21. augusta).

Pre zverenky trénera Mareka Rojka ide o súčasť prípravy na dva turnaje v rámci septembrovej II. fázy kvalifikácie o postup na ME 2017 do Azerbajdžanu a Gruzínska.

Hrajú aj proti domácim

Kormidelník Sloveniek Rojko nominoval na Savaria Cup 14 hráčok, neodcestovala libero Monika Doležajová, informuje web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Súperkami slovenských volejbalistiek budú v Szombathely postupne Francúzky, domáce Maďarky a napokon Rakúšanky.

V ďalšej časti prípravy budú Slovenky trénovať v Púchove. Odohrajú tiež dva zápasy v Poľsku a dva doma proti Slovinkám v Poprade.

Na postup čakajú od roku 2009

Slovenky v úvodnej časti reprezentačnej sezóny získali strieborné medaily v tohtoročnej Európskej lige, vo finále podľahli Azerbajdžankám.

Savaria Cup 2016:

Piatok 19. 8.:

Slovensko - Francúzsko (16.00),

Maďarsko - Rakúsko (18.30)

Sobota 20. 8.:

Francúzsko - Rakúsko (16.00),

Slovensko - Maďarsko (18.30)

Nedeľa 21. 8.:

Rakúsko - Slovensko (16.00),

Francúzsko - Maďarsko (18.30)

V druhej časti čaká na slovenské volejbalistky kvalifikácia o postup na budúcoročný európsky šampionát. Slovenky sa medzi európskou elitou predstavili naposledy v roku 2009 v Poľsku; záverečné turnaje ME v rokoch 2011, 2013 a 2015 im tesne ušli.

V II. fáze kvalifikácie sa Slovenky stretnú v D-skupine s tímami Chorvátska, Portugalska a Izraela.

Prvý turnaj sa uskutoční od 16. do 18. septembra v portugalskom Póvoa de Varzim a druhý od 22. do 25. 9. v chorvátskom meste Rovinj.

Priamo na záverečný turnaj ME postúpi víťaz skupiny, družstvo na druhom mieste ešte dostane šancu v barážovej III. fáze kvalifikácie v úvode októbra.

Súperom 2. tímu D-skupiny bude druhý z "efka" (Slovinsko, Bielorusko, Česko, Grécko).

Nominácia slovenskej ženskej volejbalovej reprezentácie na turnaj Savaria Cup 2016 v maďarskom Szombathely (19. - 21. augusta):

Nahrávačky: Katarína Dudová (VK UP Olomouc / ČR), Barbora Koseková (VK Královo Pole Brno / ČR)Blokárky: Jaroslava Pencová (Lokomotiv Baku / Azer.), Michaela Abrhámová (Saint-Raphaël / Fr.), Monika Šmitalová (Sm'Aesch Pfeffingen / Švaj.), Veronika Hrončeková (Schweriner SC / Nem.), smečiarky: Nikola Radosová (BKS Bielsko-Biala / Poľ.), Erika Salanciová (VK Královo Pole Brno / ČR), Dominika Drobňáková (Volley Stars Thüringen / Nem.), Miroslava Kuciaková (Ladies in Black Aachen / Nem.), Karin Palgutová (Volley Lugano / Švaj.)Univerzálky: Tatiana Crkoňová (Ladies in Black Aachen / Nem.), Paula Kubová (VK UP Olomouc / ČR), libero: Dominika Valachová (Vandoeuvre Nancy Volley-Ball / Fr.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenské volejbalistky odcestovali na Savaria Cup