Hádzanárky podali najlepší výkon na ME, v derby však prehrali

Momentka zo zápasu Česko - Slovensko.
Momentka zo zápasu Česko - Slovensko. (Autor: facebook/ Women's 19 EHF EURO 2021 Slovenia)
TASR|16. júl 2021 o 22:15

Zabojujú o konečné 11. miesto.

ME v hádzanej hráčok do 19 rokov

o 9.-12. miesto:

Česko - Slovensko 29:25 (10:11)

Zostava a góly SR: Voržáčková, P. Kakaščíková - Györiová 1, Dulinová 1, P. Pálová 6, N. K. Sedláčková, Pénzes 4, Polievková, Timková, Zsákovics 2, B. Lancz 6, K. Paulínyová 1, Bírová, Ščípová, D. M. Vargová 2, Dvorščáková 2

Rozhodovali: E. Vitaku a A. Vitaku (obaja Kosovo)

CELJE. Slovenské hádzanárky do 19 rokov prehrali v piatkovom zápase o umiestnenie na ME tejto vekovej kategórie v slovinskom Celje s Češkami 25:29.

Slovenky si tak v sobotu zahrajú so Švajčiarkami o konečné 11. miesto.

Prvý polčas bol vyrovnaný a ani jedno z družstiev si nevypracovalo väčší náskok. Napokon úvodné dejstvo vyhrali Slovenky tesne 11:10.

Po zmene strán pokračoval vyrovnaný súboj. Zlom prišiel od stavu 16:16, keď strelili Češky päť gólov po sebe a vypracovali si rozhodujúci náskok. Najlepšou strelkyňou zápasu bola 12-gólová Češka Charlotte Cholevová.

"Rešpektujem výsledok a víťazstvo nášho súpera. Naše dievčatá podali vynikajúci výkon, dovolím si povedať svoj najlepší na celom turnaji. Myslím si, že sme neboli horším tímom a ani sme si nezaslúžili prehrať. V stretnutí však bolo mnoho sporných situácií, ktoré dostali súpera na koňa. To ma mrzí.

Ďakujem hráčkam za dobrý taktický výkon a bojovnosť. Kým bol stav vyrovnaný, tak sa Češky nepresadzovali ľahko. V závere ich však bolo ťažšie zastaviť. Máme motiváciu aj v poslednom dueli, v ktorom však určite zasiahnu do hry aj čerstvejšie hráčky," povedal tréner Michal Lukačín pre slovakhandball.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanárky podali najlepší výkon na ME, v derby však prehrali