Slovenská lyžiarska asociácia má nové logo

TASR|8. dec 2008 o 19:05

Slovenská lyžiarska reprezentácia má od pondelka oficiálne nové logo. Pokrstila ho Veronika Zuzulová.

JASNÁ. Slovenská lyžiarska reprezentácia má od pondelka oficiálne nové logo. Na bývalej medzistanici lanovky Luková na Chopku ho v pondelok symbolicky snehom pokrstila úspešná zjazdárka Veronika Zuzulová.

Nová značka Slovakia Ski Team sa od pondelka používa na jasnú vizuálnu identifikáciu slovenskej reprezentácie. "Naše nové logo je jednoducho zrozumiteľné, dynamické. Snažíme sa kopírovať situáciu v alpských lyžiarskych veľmociach. Národný tím je predávaný ako marketingová značka, ktorá propaguje lyžovanie v danej krajine," konštatoval Igor Rattaj. Prezident Slovenského lyžiarskeho zväzu, ktorý je fakticky už novým subjektom a od 1. januára už bude vystupovať pod názvom Slovenská lyžiarska asociácia, ďalej zdôraznil: "Po prekonaní veľkých finančných peripetií nášho zväzu by sme chceli vybudovať dobre predajnú značku, prostredníctvom ktorej by sme vedeli získavať prostriedky pre výchovu talentovanej mládeže. Momentálne je viditeľná iba Veronika, ale musíme sa snažiť vycibriť aj ďalšie talenty, aby sa dostali na želateľnú medzinárodnú úroveň."

Zuzulová do Nízkych Tatier zavítala napriek náročnému víkendovému návratu zo zámoria so zlomeným rebrom. V utorok si zatrénuje a potom odcestuje do španielskej La Moliny na ďalšie podujatie Svetového pohára. "Dúfam, že nové logo bude symbolizovať zmeny k lepšiemu. Určite by som bola rada, keby už vyrástli noví talentovaní lyžiari. Aby sa všetko nekoncentrovalo iba na moju osobu," konštatovala pretekárka, ktorá pre bolesti stále nemôže trénovať obrovský slalom. Cez víkend sa jej štart v SP tak opäť obmedzí len na špeciálny slalom.

Predstavitelia lyžiarskeho hnutia tvrdia, že šance na získanie usporiadateľských práv na podujatie zjazdárskeho SP v Jasnej sa z roka na rok zvyšujú. "Splnili sme všetky stanovené podmienky. Teraz už budeme potrebovať iba trochu šťastia. Program Svetového pohára je nabitý. Veľa stredísk sa stalo doslova stálicami, medzi ktoré je problémom sa dostať," povedal Rattaj.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slovenská lyžiarska asociácia má nové logo