Slovenská dvadsaťjednotka opäť nepresvedčila

SITA|23. aug 2007 o 13:15

BRATISLAVA 23. augusta (SITA) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov v stredajšom zápase s rumunskými rovesníkmi výkonom ani výsledkom nijako neoslnila. Hoci nad ustráchaným súperom viedla po ...

BRATISLAVA 23. augusta (SITA) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov v stredajšom zápase s rumunskými rovesníkmi výkonom ani výsledkom nijako neoslnila. Hoci nad ustráchaným súperom viedla po prvom polčase 2:0, po záverečnom hvizde svietili na ukazovateli skóre dve dvojky. Ani v piatom tohtoročnom stretnutí sa teda mladí Slováci z víťazstva netešili. Po remíze s Nórskom 0:0 a troch prehrách v rade - s Portugalskom 0:2, Ruskom 1:3 a Anglickom 0:5 prišla opäť chudobná remíza proti výberu rumunských hráčov, ktorí sa zatiaľ na reprezentačnú kariéru iba chystajú.

Na štadióne za Starým bratislavským mostom sa pred hŕstkou divákov (oficiálne 587) nehral nijako mimoriadne zaujímavý futbal. Slovenskí mladíci síce hneď v prvej minúte trafili medzi žrde, keď sa k strele spoza šestnástky odhodlal Lukáš Opiela, ale potom už do konca prvej štyridsaťpäťminútovky vystrelili iba dvakrát - paradoxne obe strely zastavila až sieť. Dve akcie ako cez kopirák, ale v zrkadlovej podobe (raz sprava a raz zľava), znamenali polčasové vedenie 2:0.

V žltých dresoch Rumunska nastúpila prakticky druhá garnitúra, pretože tí najlepší hrali už v utorok v Anglicku a s domácim favoritom odohrali rovnocennú partiu s výsledkom 1:1. Aj ich "béčko" si napokon v Bratislave vybojovalo remízu. Po zmene strán a vystriedaní niekoľkých hráčov (najmä odchod Jána Masla bol citeľný) to v slovenskej obrane niekoľkokrát výrazne zaškrípalo. Rumunom stačilo desať minút na to, aby pre nich nepriaznivý stav zmenili. Až potom opäť hráči s dvojkrížom na hrudi opäť začali behať. Záverečná štvrťhodina bola nakoniec najzaujímavejšou časťou inak nie práve vzrušujúceho duelu. V nadstavenom čase mali zverenci Jozefa Barmoša šancu kopať penaltu, ale asi najusilovnejší hráč na ihrisku Opiela z bieleho bodu netrafil bránku.

"V strede poľa sme odchádzali fyzicky. Nenašiel sa nikto, kto by usmernil spoluhráčov, zobral taktovku do rúk. Nevedeli sme si pripraviť útok, chýbal nám pokoj. Súper sa lepšie pohyboval, neustále nás napádal, získaval tak lopty. My sme nedokázali ustáť ich tlak. Po vyrovnaní sme sa pozviechali, ale na opätovné získanie vedenia to už nestačilo," skomentoval dianie na ihrisku kormidelník slovenského výberu Jozef Barmoš.

Jeho zverencov čakajú už o niekoľko dní dva súboje v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2009. Najskôr 7. septembra privítajú Island, o štyri dni neskôr odohrajú zápas s Rakúskom. Výkon, aký predviedli proti Rumunom, však veľa optimizmu pred začiatkom kvalifikácie nedáva. "Žiaľ, taká je slovenská realita. Chlapcom chýba zápasová prax, aj tí najlepší sa na ihrisko vo svojich kluboch dostávajú len sporadicky a iba na pár minút. Keď majú odohrať celý zápas, nestačia. Je možné, že na kvalifikáciu ešte vytiahneme nejakého jedného či dvoch hráčov, ale rezervoár kvalitných futbalistov je vyčerpaný. Stretneme sa tretieho septembra a tento zápas s Rumunmi si podrobne rozanalyzujeme. Nechcem vynášať predčasné súdy, chcem, aby hráči videli chyby, ktoré urobili. Času veľa nemáme, ale určite ešte urobíme všetko pre to, aby sa im v kvalifikácii čo najviac vyhli,“ uzavrel Jozef Barmoš.


Nachádzate sa tu:
Domov