Slovenky v príprave na play-off o MS zdolali Japonsko

Najlepšou strelkyňou Slovenska v zápase bola Réka Bíziková (vľavo).
Najlepšou strelkyňou Slovenska v zápase bola Réka Bíziková (vľavo). (Autor: Ilustračné - TASR)
TASR|1. jún 2015 o 18:33

Zápas splnil účel. Japonky majú rýchly tím a sme radi, že sme mali možnosť s ním hrať, hodnotil duel reprezentačný tréner Dušan Poloz.

Prípravný zápas žien - Hlohovec:

Slovensko - Japonsko 28:23 (14:14)

Zostava a góly SR: Gubiková, Tóthová, Medveďová - Jakubisová 1, Trehubová 2/2, Horňáková 4, Beňušková, Rebičová 4, Bíziková 5, Rajnohová, Czaniková 1, Dubajová 3/1, Szücsová 1, Michnová 3/1, Súkenníková 2, Szarková 1/1, Rechtorisová 1, Tomášechová.

Najviac gólov Japonska: Jokošimová 7/5, Šiotová 6.

Rozhodovali: Rudinský, Mandák, vylúčenia: 2:1, 7m hody: 7/5 - 7/6, 300 divákov

HLOHOVEC. Slovenské hádzanárky vyhrali v pondelok v medzištátnom stretnutí v Hlohovci nad Japonskom 28:23. Odštartovali tak záverečný herný blok prípravy pred blížiacou sa barážou o účasť na MS 2015 proti Španielsku.

Najlepšou strelkyňou domáceho tímu bola s piatimi gólmi Réka Bíziková.

Zverenkyne trénera Dušana Poloza sa v utorok v ďalšom prípravnom dueli predstavia v Luhačoviciach proti Česku o 17.30 h. Po sústredení v Piešťanoch odletia v sobotu do Las Palmas.

V nedeľu ich čaká prvý zápas play-off o majstrovstvá sveta so Španielkami. Odveta proti vicemajsterkám Európy je na programe 14. júna v Šali.

Hlasy po zápase:

Dušan Poloz, tréner SR:

"Páčil sa mi dnes náš výkon, priestor dostali všetky hráčky a pripísali sme si cenné víťazstvo. Zápas splnil účel. Japonky majú rýchly tím a sme radi, že sme mali možnosť s ním hrať.

Proti Španielsku to bude oveľa viac silovejšie, preto sme predstavili aj nové varianty v obrane i v útoku. Tie sme si vyskúšali iba na jednom tréningu ráno a bol som prekvapený, ako to v zápase fungovalo.

Pokračujeme v príprave, v utorok nás čaká zápas s Českom, v ktorom niektoré hráčky dostanú voľno. Do zostavy pribudnú Školková i Minárčiková."

Katarína Dubajová, spojka SR:

"Japonky nás preverili. Boli výborným súperom, ktorého sme dokázali v druhom polčase zlomiť. Verili sme, že vyhráme, ale nebolo to vôbec jednoduché."

Marianna Rebičová, spojka SR:

"Súper bol veľmi rýchly, behavý. Dlho to bolo vyrovnané, ku koncu sa nám to ale podarilo zlomiť. Podržali nás aj brankárky. Sme spokojné, že sa nám podarilo vyhrať."

Lucia Súkenníková, krídelníčka SR:

"Myslím si, že dnešný výkon bol z našej strany dobrý. Mali sme iba jeden tréning, tak nám to trochu trvalo sa rozbehnúť, ale potom to už išlo. Sú tam samozrejme ešte chybičky, ktoré treba pred Španielskom doladiť, lebo to by sa nám proti tak silnému súperovi mohlo vypomstiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky v príprave na play-off o MS zdolali Japonsko