Slovan prehral so Záhrebom po nájazdoch

Pelletier strieľa gól na 0:1.
Pelletier strieľa gól na 0:1. (Autor: TASR)
SITA|12. nov 2014 o 13:46

Prvý zápas za bratislavský klub odohral Ružička. V samostatných nájazdoch bol úspešný len hosťujúci Pelletier.

Hokej - KHL - streda

Slovan - Záhreb 1:2 po sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 54. Tičar (z tr. strieľania) - 6. Pelletier (Katic), rozhodujúci samost. nájazd Pelletier.

Rozhodcovia: Beliajev, Kulakov - Aľjošin, Sazonov, vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše Štajnoch (Slovan) 5 min + DKZ za napadnutie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny a striedania: Slovan od 21. min s Lužom, Medveščak od 41. min s Hedbergom, 8728 divákov.

Slovan: Backlund Štajnoch, Sigalet, Sersen, Baranka, Brejčák, Mihálik - Nagy, Surový, Ružička Netík, Nedorost, Vondrka Jeglič, Tičar, Bartovič - Šťastný, Bližňák, Lunter

Záhreb: Owuya - Mathieu, Morrisonn, Flood, Martinovič, Hutchinson, Kinrade, Katic - Palushaj, Anderson, Thomas - Segal, Wright, Bjorkstrand - Glumac, Murray, Perkovich - St. Pierre, Pelletier


BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava nestačili v stredajšom zápase KHL doma na chorvátsky tím Medveščak Záhreb, ktorému podľahli 1:2 po samostatných nájazdoch.

Po tretej prehre v rade im tak v tabuľke Západnej konferencie patrí s 34 bodmi naďalej jedenásta priečka.

Slovan nezachytil úvod stretnutia a už od 6. minúty prehrával po presilovkovom góle Pascala Pelletiera.

Gól na 0:1.

pelletier.gif

Po nepresvedčivej prvej tretine domáci v druhej časti síce zvýšili tempo, ale brankára hostí Marka Owuyu napriek niektorým dobrým šanciam dlho nevedeli prekonať.

Podarilo sa to až v 54. minúte z trestného strieľania Rokovi Tičarovi, ktorý si pripísal tretí gól v sezóne. Slovinský útočník si zopakoval trestné strieľanie 25 sekúnd pred koncom tretej tretiny, druhýkrát ho ale nevyužil.

O víťazovi nerozhodlo ani predĺženie, prišli tak na rad samostatné nájazdy, v ktorých bol jediným úspešným strelcom Pelletier.

Gól na 1:1.

ticar.gif

Premiéru v drese Slovana absolvoval slovenský útočník Štefan Ružička, bodovo sa však nepresadil. Slovan v piatom tohtosezónnom meraní síl s Medveščakom zaznamenal tretiu prehru.

Zverencov trénera Petra Matikainena teraz čaká trojzápasový výjazd na klziskách súperov. Začnú ho v nedeľu 16. novembra o 15.00 na ľade fínskeho nováčika Jokeritu Helsinki, o dva dni neskôr sa predstavia na klzisku Atlantu Mytišči (17.30) a trip zakončia vo štvrtok 20. novembra v lotyšskej Rige zápasom s miestnym Dinamom (18.30).

Povedali po zápase

Petri Matikainein, tréner Slovana: "Gratulujem súperovi k zisku dvoch bodov. Prvú tretinu sme doslova prespali, akoby sme ani neboli na ľade. V druhej tretine sme sa zobudili, herne pridali a začali viac strieľať a tlačiť sa do bránky. Som rád, ako sme hrali v druhej polovici zápasu, je škoda, že sme nakoniec získali iba jeden bod. Body totiž zúfalo potrebujeme, ak chceme pokračovať v naháňačke o play off. Naša presilovka dnes absolútne nefungovala, ani jedna presilovková formácia nič nevymyslela."

Doug Shedden, tréner Medveščaku: "Sme radi, že sme zvíťazili, teší ma aj spôsob, ako sme to dosiahli. Obaja brankári dnes predviedli výborné zákroky a držali svoje tímy nad vodou. Tesne pred koncom tretej tretiny sme museli čeliť dvom trestným strieľaniam, ak by súper premenil aj druhé, mohli sme stratiť 25 sekúnd pred koncom všetky body. Bojovali sme, s výkonom som spokojný."

Rok Tičar (útočník Slovana): "Opäť sme nedokázali dať gól, aj keď sme mali dostatok šancí. Snažíme sa strieľať, nedávame góly. Musíme sa viac tlačiť do bránky, bojovať o každý puk pred ňou. V tomto biznise je vždy tlak a toto obdobie nie je výnimkou. Stále sme ako jedna rodina, tím pracuje a čoskoro sa podľa mňa môže karta obrátiť."

Štefan Ružička (útočník Slovana): "Bolo to celkom dobré, cítil som sa dobre fyzicky i psychicky. Pred zápasom som bol trocha nervózny, lebo som dva týždne nehral žiaden duel. Chalani mi na ľade pomohli, len škoda, že sme nevyhrali stretnutie a nezobrali tri body. Aj jeden bod stačí. Už som mal v kariére krízu, že som nedal gól sedemnásť zápasov. Verím, že sa to už nestane. Každý hráč si musí čo najrýchlejšie zvyknúť na systém a zapadnúť do tímu."

Tomáš Surový (útočník Slovana): "Dnes sme nerobili chyby ako v predchádzajúcich zápasoch doma. Keď však prídu šance, musíme dať góly, aby sme získali body. Bez nich to nejde, lebo sme momentálne na priečkach mimo play-off. Jedine body nás vrátia do boja o vyraďovaciu časť."

Ladislav Nagy (útočník Slovana): "Každý zápas sa nedá vyhrať, ale ak chceme bojovať o play-off, musíme víťaziť oveľa častejšie. Nie je nič stratené, pred sebou máme ešte veľa zápasov. Trápime sa doma, vonku sa nám hrá lepšie, sme uvoľnenejší. Doma musíme tvoriť - a to nám nejde.“

Online prenos

Samostatné nájazdy: Nagy nedal. Thomas nedal. Netík nedal. Pelletier dal. Tičar nedal.

65. min - Skončilo sa predĺženie a nasledujú samostatné nájazdy.

63. min - Slovan prežil oslabovku pri vylúčení Sigaleta.

61. min - Začalo sa predĺženie.

60. min - Hosťujúci Palushaj 25 sekúnd pred koncom úmyselne posunul bránku Medveščaku, rozhodcovia nariadili trestné strieľanie, keďže sa to stalo v posledných dvoch minútach. Rok Tičar dnes druhú penaltu nepremenil.

57. min - Domáci sú pri chuti a o zápase chcú rozhodnúť ešte v riadnom hracom čase. Teraz bol vo veľkej šanci Bartovič, zblízka nedokázal dotlačiť puk za Owuyu. Slovan bude hrať presilovku.

54. min - Slovan strelil gól. Hostia nedovolene zastavili Bartoviča, rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Domáci kapitán je však po zákroku zranený, na penaltu tak išiel Tičar.

53. min - Slovanu sa nedarí dostať k šanci na vyrovnanie a nič nenasvedčuje tomu, že by dnes domáci mohli skórovať. Na druhej strane teraz mohli svoj náskok zvýšiť hostia, Palushaj ani Thomas však v protiútoku neuspeli.

46. min - Vondrka v úniku našiel Bližňáka, ten ale strelou z pravého kruhu neprekonal dnes dobre chytajúceho Owuyu.

44. min - Slovan nezvládol ďalšiu presilovku. Odohral ju tragicky, dokonca sa počas nej dopustil zakázaného uvoľnenia.

41. min - Začala sa tretia tretina.

II. tretina

40. min - Druhá tretina sa skončila.

38. min - Hostia sú aktívni, teraz boli blízko k pridaniu ďalšieho gólu. Po jednej zo striel zostal puk za betónmi Backlunda, švédsky brankár však nevedel, kde puk je. Svojmu gólmanovi však pomohol Tomáš Surový.

35. min - Domáci brankár teraz vytiahol ďalší parádny zákrok. Palushaj sa v presilovke dostal do výbornej pozície, zblízka ale usmernil puk len do Backlundovej lapačky.

28. min - St. Pierre mal teraz obrovskú šancu, zblízka však nedorazil puk za Backlundov chrbát, domáci brankár mu v tom zabránil reflexívnym zákrokom.

26. min - Vo veľkej šanci sa po odrazu puku od zadného mantinelu ocitol Lunter, ktorý nevyužil Owuyovu neprítomnosť v bránke a namiesto strely zvolil prihrávku.

25. min - Domáci prežili takmer štvorminútovú oslabovku bez inkasovaného gólu. V jej závere sa do dobrej pozície po prihrávke spoza bránky dostal Segal, Backlunda ale neprestrelil. Na druhej strane unikol Nedorost, jeho strelu musel Owuya zneškodniť hornou časťou tela.

22. min - V dlhej oslabovke vypichol obrancom na polovici ihriska puk Netík. Sám korčuľoval na Owuyu, jeho blafák však skončil v lapačke brankára chorvátskeho tímu.

21. min - Začala sa druhá tretina.

I. tretina

20. min - Skončila sa prvá tretina.

20. min - Slovan hral presilovku, po pár sekundách o ňu ale prišiel. Martin Šnajnoch dostal za narazenie súpera na mantinel trest päť minút plus do konca zápasu.

19. min - Tvrdá Šťastného strela sa teraz od zadného mantinelu nebezpečne odrazila pred brankára hostí, žiadny z domácich hráčov ju ale nedorazil.

15. min - Surový vyhral vhadzovanie, čo nebezpečnou strelou využil Nagy, skončila však na plexiskle za Owuyovou bránkou.

11. min - Slovan mal možnosť vyrovnať v presilovke, nepodarilo sa mu to. Najväčšiu šancu početnej výhody mal po Vondrkovej prihrávke Nedorost, strelou z uhla ale Owuyu neprekvapil.

6. min - Medveščak strelil gól. Presilovku pri vylúčení Netíka využil po šikovnej prihrávke St. Pierra Pelletier.

4. min - Úvod zápasu nepriniesol žiadne šance, dlho sa hralo bez prerušovania. Jedno prišlo teraz, na trestnú lavicu si sadol Tomáš Netík a Slovan bude hrať oslabovku.

1. min - Zápas sa začal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prehral so Záhrebom po nájazdoch