Slovan v decembri stále nezískal ani bod, prehral aj trinásty zápas za sebou

Jakub Štěpánek, brankár HC Slovan Bratislava.
Jakub Štěpánek, brankár HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Športové prenosy SME|23. dec 2018 o 00:00

Domáci sa zmohli iba na jeden gól.

KHL 2018/2019 - základná časť:

HC Slovan Bratislava - Metallurg Magnitogorsk 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Góly: 37. Meszároš (Sukeľ) - 7. Rasmussen (Kuľomin, Antipin), 20. Ľubimov (Bulíř, Čibisov), 40. Timkin (Bereglazov, Dronov), 42. Platonov (Nekolenko, Čibisov)

Rozhodcovia: Fraňo (ČR), Fatejev - Sazonov, Šeľanin (všetci Rus.), vylúčení: 3:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 9664 divákov

HC Slovan Bratislava: Štěpánek - Švarný, Sersen, Grman, Klok, Jánošík, Meszároš, Bačik - Řepík, Taffe, Červený - Bailey, Sukeľ, Lunter - Lamper, Hrnka, Buc - Jeglič, Chipchura, Rau - Baranov

Metallurg Magnitogorsk: Košečkin - Dronov, Antipin, Matuškin, Vereščagin, Bereglazov, Biriukov, Rylov - Ellison, Kuľomin, Moziakin - Jazkov, Rasmussen, Pakarinen - Čibisov, Bulíř, Ľubimov - Timkin, Nekolenko, Platonov - Dorofejev

BRATISLAVA. Hokejisti HC Slovan Bratislava prehrali v nedeľňajšom domácom zápase v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) s Metallurgom Magnitogorsk 1:4.

Pre slovanistov to bola už trinásta prehra v sérii a v tabuľke Západnej konferencii im naďalej patrí posledné dvanáste miesto so ziskom 23 bodov. Najslabší tím súťaže - Admiral Vladivostok - má na konte o jeden bod menej.

Duel sledovalo 9664 divákov, čo je najvyššia domáca návšteva Slovana v sezóne.

V rámci aktuálnej domácej série sa zverenci trénera Vladimíra Országha predstavia v najbližšom zápase 26. decembra, keď privítajú od 17:00 Torpedo Nižný Novgorod.

KHL 2018/2019: Pozrite si momentky zo zápasu Slovan Bratislava - Magnitogorsk: fotogaléria

23.12.2018

Hlasy po stretnutí:

Vladimír Országh, tréner Slovana: "Súperovi gratulujem k víťazstvu. Mali sme slabší začiatok, potom sme sa zlepšili, čo ocenili aj diváci. Chcem im poďakovať za vytvorenú atmosféru, takúto sme už dlho nemali."

Josef Jandač, tréner Magnitogorska: "Bolo dôležité, že sme dali gól do šatne a potom aj v úvode tretej tretiny. Tempo hry nebolo vysoké, my sme hrali štvrtý zápas za sebou. Hrali sme to, čo sme potrebovali, veľa hokejovej krásy sme neukázali. Ale cieľ sme splnili."

Michal Sersen, kapitán Slovana: "Chceli sme vyhrať kvôli fanúšikom. Bohužiaľ, stál proti nám kvalitný súper."

Andrej Meszároš, strelec jediného gólu Slovana: "Musíme priznať, aká kvalita dnes hrala proti nám. Metallurg je kvalitný tím a to aj ukázal. My sme radi, že prišlo toľko ľudí a verím, že prídu aj nabudúce. Z tejto nepriaznivej situácie sa musíme dostať sami."

Zvyšné nedeľňajšie stretnutia:

  • Červená hviezda Kunlun - Viťaz Podoľsk 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Góly: 15. Latta - 37. Voronkov, 48. Jevsejenkov, 60. Vyglazov

  • Avtomobilist Jekaterinburg - Traktor Čeľabinsk 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Góly: 5. Dawes, 26. Sexton, 29. Triamkin - 43. a 45. C. Thomas

Online prenos: HC Slovan Bratislava - Metallurg Magnitogorsk (KHL 2018/2019)

KHL  2018/2019
23.12.2018 o 17:00
Slovan
1:4
(0:2, 1:1, 0:1)
60' minúta
Ukončený
Metallurg Magnitogorsk
Prehľad
Góly a asistencie: 37. Meszároš (Sukel') – 7. Rasmussen (N. Kuljomin, Antipin), 20. Ľubimov (Bulíř, Čibisov), 40. Timkin (Bereglazov, Dronov), 42. Platonov (Několenko, Čibisov). Rozhodca: Fatejev, Fraňo (CZE) – Sazonov, Šeľanin. Diváci: 9.664.
Prenos
V tretej tretine sa žiadne prekvapenie nekonalo, hostia pridali do siete domácich ešte jeden puk a z Bratislavy si odvezú oba body. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: Dennis Rasmussen v tíme Magnitky a Matúš Sukeľ v drese belasom. Hráčov hostí publikum vyprevadilo do šatne potleskom a s domácim klubom sa rozlúčia vo vianočnej atmosfére. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 16:8, celkom 30:36. Veselé Vianoce všetkým priaznivcom športu želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:34
Švarný a jeho krásny príklep od kruh z ľavej strany, Košečkinove betóny boli proti a puk skončil v rohu klziska.
58:55
Timkin pri steľbe spoza kruhov zlomil hokejku, Slovan pôjde do akcie, jednej z poslednej v dnešnom dueli.
57:39
Timkin vystrelil z pravej strany spoza kruhu, puk letiaci tesne nad ľadom Štěpánek schoval do svoje rukavice.
55:35
Prečíslenie hostí dva na jeden, Dorofejev sa rozhodol vystreliť z pravej strany, minul však bránku domácich.
54:27
Opäť akcia Ellisona a strela z pravého kruhu, Štěpánek cez rameno poslal puk na druhú stranu klziska.
54:16
Ellison a jeho pekná strelu sme videli z pravého kruhu, Štěpánek puk schoval do rukavice.
52:58
Hostia v plnom počte, Slovan divákov svojim druhým dnešným gólom potešiť nedokázal ani pri početnej výhode.
52:39
Klok vystrelil od pravého kruhu, Košečkin puk poslal späť do hry a Slovan bojuje o puk v zóne súpera.
52:24
Posunutá bránka hostí, Slovan hral chvíľu s pukom na hokejkách, dve jeho strely boli zlikvidované.
51:44
Čas plynie a Slovan súpera v jeho obrannom pásme ešte nezamkol, Magnitka vyhadzuje jeden puk za druhým von z pásma.
50:58
Rasmussen dve minúty za podrazenie, presilovka pre aktívny klub domácich, potešia belasí zaplnené tribúny?
50:58
importantHrnka s jeho delovka spoza ľavého kruhu, Košečkin v pokľaku aj tento puk zlikvidoval, všetko pri signalizovanom vylúčení hráča hostí.
49:15
Červený posunul na Řepíka, ten Taffemu, Jeff poslal puk k bránkovisku, kde Červený už zakončiť nedokázal, potom dva puky z hokejok Švarného a Sersena zablokovali hráči v bielych dresoch.
48:15
importantMeszároš sa predviedol pekným príklepom od modrej z pravej strany, Košečkin pravým betónom puk usmernil do rohu klziska.
46:24
importantSukeľ pekne vystrelil z pravého kruhu smerom k hornej žrdi, Košečkin cez lapačku puk zrazil dole na ľad a za svoju bránku.
45:20
Rau založil akciu belasých, puk poslal zo stredného pásma za modrú vpravo k mantinelu, odtiaľ smerovala prihrávka za kruhy, odkiaľ efektne zakončil Klok, Košečkin puk poslal na ochrannú sieť.
41:47
41:47
goalMetallurg Magnitogorsk dal gól!
Nekolenko poslal puk z pravej strany vľavo a strelou švihom zakončil DENIS PLATONOV. Asistencie: Archip Nekolenko a Andrej Čibisov.
40:55
importantKlok našiel kolmým pukom Sukeľa, Matúš puk potiahol stredom plochy vpred a vystrelil po prechode modrou, Košečkin puk cez hokejku poslal za svoju bránku.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:45.
V druhej tretine sme videli spočiatku hokej v podaní Metallurgu, ktorý pevne držal opraty vo svojich rukách. Prišlo vylúčenie Meszároša a Slovan aj v oslabení útočil, aby vzápätí vyrovnal hru v poli a po peknej akcii sa kontaktným gólom vrátil späť do hry. Slovan mal potom aktivitu na svojich hokejkách, v závere tretiny sa mu skórovať nepodarilo a udrel súper. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 10:13.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:42
39:42
goalMetallurg Magnitogorsk dal gól!
Nedáš? Dostaneš! Koľkokrát to už platilo v tomto športe? Z ľavej strany od kruhu vystrelil JEVGENIJ TIMKIN a poslal hostí opäť do brejku dvoch gólov. Asistencie: Alexej Bereglazov a Grigorij Dronov.
39:35
importantSukeľ naskočil na ľad a dostal puk v strednom pásme na hokejku, nakorčuľoval na Košečkina, Vasilij ho vychytal a Buc sa k dorážke nedostal, obranca hostí puk stihol pred Dávidom poslať do bezpečia.
37:39
Slovan naladený v útoku, diváci šiestym hráčom na ľade, povzbudení gólom, chýba tomu ale efektná strelecká pozícia, Metallurg v defenzíve teraz na výbornú.
36:35
Chipchura z ľavej strany poslal puk do bránkoviska súpera, Košečkin len pozeral, ako mu puk popod korčule smeruje do rohu klziska.
36:22
36:22
goalSlovan Bratislava dal gól!
Prečíslenie domácich dva na jeden, Sukeľ potiahol puk vpred po pravej strane, vyrobil kľučku na obrancu hostí a vystrelil, Košečkin puk vyrazil pred seba, nuž a ANDREJ MESZÁROŠ lišiacky bekhendom zakončil pod brvno Košečkinovej bránky. Asistencia: Matúš Sukeľ.
34:23
Bailey vstrelil z otočky z vnútornej strany ľavého kruhu, Košečkin puk poslal do rohu klziska a zmenu skóre nepripustil.
33:18
importantTimkin sa prezentoval krásnym a pohotovým príklepom spoza kruhov, Štěpánek puk poslal vpravo k mantinelu a opäť raz podržal tím domácich.
32:28
Lunter si narazil puk na pravej strane s Bačikom, Mário potom vystrelil spomedzi kruhov, puk mu však na hokejku vôbec nesadol. Akcia krásna, chýbalo jej už len strelecké zakončenie.
30:28
Štěpánek likviduje vo svojej rukavici ďalší puk súpera, publikum ocenilo Jakuba potleskom.
29:21
Timkin mal puk na hokejke pred bránkoviskom belasých, Štěpánek na čele domácej defenzívy odolal, puk napokon skončil na ochrannom skle a belasí mohli do akcie.
26:55
Opäť v akcii Košečkin, ktorý vyrazil vľavo od seba puk z hokejky jedného z hráčov v červenom drese. Ožilo aj publikum na tribúnach.
26:06
importantBuc a či Klok pálil z ľavej strany od kruhu, cez hokejku puk Košečkin poslal na svoje rameno a puk sa odrazil tesne vedľa jeho pravej žrde za bránkovú čiaru, aj keď priestor medzi ramenom a žrďou tam bol.
25:55
Červený prihral od bránkovej čiary na pravý kruh Řepíkovi, Michalov puk hráč súpera zblokoval na ochrannú sieť.
24:57
Domáci v plnom počte, Slovan hral v oslabení so súperom vyrovnanú partiu.
24:11
Červený posunul puk vpred na Kloka, ktorý vystrelil spoza kruhov a spoza obrancu, Košečkin puk poslal cez vyrážačku na ochrannú sieť.
23:26
S pukom si zahrá aj brankár hostí Košečkin, belasí poslali puk von cez všetky čiary.
22:57
Za vyhodenie puku dve minúty pre Meszároša a Magnitogorsk bude hrať ďalšiu presilovú hru.
22:48
Bereglazov sa na modrej oprel do puku, jeho príklep však Štěpánek veľmi dobre videl a puk bezpečne zneškodnil.
21:54
Po zakázanom uvoľnení domácich sa hra sťahuje späť pred Štěpánka.
20:41
Švarný dostal za modrou puk na hokejku a Ivan vystrelil z ľavého kruhu, Košečkin v pokľaku puk kryje vo svojom náručí.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 17:56.
V prvej tretine videli diváci dva góly, no oba do siete domácich a tak sa zaplnené tribúny dnes ešte neradovali. Hostia hrali dve presilovku, jednu z nich využili, Slovan hral jedenkrát v početnej výhode, bez úspechu. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 4:15.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:10
19:10
goalMetallurg Magnitogorsk dal gól!
Bulíř od bránkovej čiary potiahol puk vpred, naservíroval ho na vnútornú stranu pravého kruhu a z prvej sa ROMAN ĽUBIMOV nepomýlil. Michal Bulíř a Andrej Čibisov.
18:47
Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie ubránil.
18:24
Slovan poslal puk von cez všetky čiary a toto by už belasí mali ubrániť.
18:18
Moziakin opäť hľadal v bránkovisku hokejku Ellisona, Švarný však puk umne usmernil na ochrannú sieť.
17:15
importantMoziakin z ľavej strany poslal puk po ľade do bránkoviska, Ellison do rohu klziska, krásne nacvičený signál hráčov Magnitky.
16:57
Kuľomin zakončil pred bránkoviskom, puk sa od hokejky jedného z hráčov v červenom drese oblúčikom nasmeroval na Štěpánka, Jakub ho pohotovo lapil do svojej rukavice.
16:47
Klok dve minúty za držanie hokejky, presilovka pre hostí v závere prvej tretiny.
15:35
Ellison dopravil puk z pravej strany k bránkovisku, zbavil sa beka domácich a po ľade zakončil, Štěpánek ho však vychytal a Matt len krútil hlavou.
14:32
importantBulíř sa dostal s pukom po pravej strane až pred bránkovisko, vystrelil v dobrej pozícii, Štěpánek svojmu krajanovi radosť nedoprial a potešil fans na Slovensku, puk Jakub usmernil na ochrannú sieť.
13:37
Mám pocit, že Bačik od modrej z pravej strany od mantinelu poslal puk do priestor bránky súpera, Košečkin zasa pohotovo späť do hry.
12:12
Hostia v plnom počte, belasí sa o vyrovnanie nepostarali.
11:38
Červený vystrelil švihom od ľavého kruhu, Košečkin cez pravé rameno poslal puk späť na ľad a následne hostia von z pásma.
10:58
Sersen od modrej z ľavej strany a puk po teči hráča v bielom drese končí vysoko na ochrannej sieti.
10:12
Za hákovanie inkasuje menší trest Kuľomin, presilovka pre Slovan.
10:07
Sersen z ostrého uhla z pravej strany poslal pekný puk do bránkoviska, Košečkin ho vyrazil pred seba, belasí sa pre faul k dorážke už nedostali.
08:15
Dve situácie hasil v bránkovisku Štěpánek, oba puky poslal späť do hry a zažehnal nebezpečenstvo zo strany súpera.
06:42
06:42
goalMetallurg Magnitogorsk dal gól!
DENNIS RASMUSSEN z pravej strany od kruhu poslal puk po ľade medzi kruhy a od korčule Grmana sa puk odrazil do bránky domácich. Asistencie: Nikolaj Kuľomin a Viktor Antipin.
05:33
Chipchura za podrazenie v útočnom pásme dvojka, presilovka pre Magnitku.
04:32
Dlho sme hrali bez prerušenia hry, hra sa prelievala zo strany na stranu, bez efektnej strely na tú ktorú bránku. Až teraz Biriukov vystrelil od modrej tesne nad ľadom, Štěpánek puk bezpečne schoval vo svojej rukavici.
01:50
Biriukov vystrelil švihom od ľavého kruhu, Štěpánek puk s prehľadom cez vyrážačku poslal do rohu klziska, zakrátko Slovan puk vybojoval na svoje hokejky.
00:59
Metallurg chyboval pri prechode do útočného pásma a vyrobil zakázané uvoľnenie.
00:38
Košečkin prvýkrát v akcii, v pokľaku likviduje puk smerujúci do priestoru jeho bránky.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Príjemný podvečer vám želám pri sledovaní nášho textového prenosu zo zápasu belasých vs. Magnitke. Hostia sa dnes predstavia v bielych dresoch, Slovan vo sviatočných červených farbách.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Štěpánek (Čiliak) – Švarný, Sersen (C), Grman, Klok, Jánošík, Meszároš (A), Bačik – Řepík (A), Taffe, Červený – Bailey, Sukeľ, Lunter – Lamper, Hrnka, Buc – Jeglič, Chipchura, Rau – Baranov

Metallurg Magnitogorsk:

Košečkin (Zagidulin) – Dronov, Antipin, Matuškin, Vereščagin, Bereglazov, Biriukov, Rylov (A) – Ellison, Kuľomin (A), Moziakin (C) – Jazkov, Rasmussen, Pakarinen – Čibisov, Bulíř, Ľubimov – Timkin, Nekolenko, Platonov – Dorofejev

Rozhodca:

Fatejev, Fraňo (CZE) – Sazonov, Šeľanin.
Belasí v nedeľu podvečer odštartujú sériu štyroch domácich „vianočných“ zápasov a veru, vo vypredanej aréne ich čaká náročný súper – Metallurg Magnitogorsk. V septembri Slovan prehral na ľade súpera 5:1, uvidíme, ako sa dokáže popasovať s tímom okolo Sergeja Moziakina v domácej odvete?

Magnitogorsk, mesto, ktoré sčíta viac ako 400.000 obyvateľov a ktoré leží pri hore Magnitnaja, významnej geologickej anomálie, keďže obsahuje takmer čisté železo. Metallurg Magnitogorsk patrí medzi tie úspešnejšie kluby reprezentujúce ruský hokej. Klub vznikol už v roku 1955, no vážnejšie úspechy zaznamenal až od druhej polovice deväťdesiatych rokov minulého storočia. Metallurg trikrát vyhral ruskú superligu, dvakrát zaznamenal striebro a päťkrát získal bronz. Od vzniku KHL patrí medzi popredné kluby v boji o Gagarinov pohár. Metallurg dosiahol v jej prvom ročníku krásne 3. miesto, keď vo finále konferencie bol nad jeho sily Lokomotiv Jaroslavľ. V ďalších ročníkoch klub obsadil 5., 4., 5. a 9. miesto.

V šiestom ročníku KHL zaznamenal Metallurg spanilú jazdu cez play-off, v úvodnom kole vyradil Admiral Vladivostok výsledkom 4:1 na zápasy. Nasledovalo semifinále Východnej konferencie a výsledok 4:0 na zápasy so Sibirom Novosibirsk. Vo finálovom konferenčnom dueli sa mu do cesty postavil klub Salavat Julajev Ufa a séria skončila 4:1. Na rad prišlo finále a súboje o Gagarinov pohár, Metallurg ho získal po výhre 4:3 na zápasy s českým HC Lev Praha. V siedmej edícii KHL sa Metallurg prebojoval do play-off, v prvom kole si poradil s Ufou 4:1 na zápasy, no nasledovala séria so Sibírom Novosibirsk, Metallurg svoju púť skončil, séria skončila 1:4 na zápasy a Metallurg zaznamenal v konečnom účtovaní 7. miesto.

V ôsmom ročníku Metallurg opäť zdvihol nad hlavu Gagarinov pohár, keď svoju spanilú jazdu vyraďovacou fázou zakončil víťazstvom každej série. V prvom kole play-off si poradil s Avtomobilistom Jekaterinburg a séria skončila 4:2 na zápasy. V konferenčnom semifinále si poradil s Novosibirskom a Metallurg stratil len jeden zápas. Rovnako tak 4:1 na zápasy skončila aj séria vo finále Východnej konferencie, na hokejkách Metallurgu zostala Salavat Julajev Ufa. Metallurg si vo finále s víťazom Západnej konferencie, vojakmi s CSKA Moskva, poradil a po sérii 4:3 na zápasy Gagarinov pohár putoval do vitríny klubu z Magnitogorska.

V deviatej sezóne Magnitogorsk skončil vo finále bojov o Gagarinov pohár. Poďme pekne po poriadku. V prvom kole play-off Metallurg vyškolil Kunlun Red Star a séria skončila 4:1 na zápasy. Nasledovali boje s Barysom Astana a klub z Kazachstanu sa netešil ani raz z víťazstva. Po hladkom postupe do konferenčného finále na Metallurg čakal AK Bars Kazaň, nuž a ani vo finále Východnej konferencie „Magnitka“ nepoznala trpkosť prehry. Vo finále s víťazom Západnej konferencie však Metallurg nestačil na SKA Petrohrad a séria skončila z pohľadu „Východniarov“ 1:4 na zápasy. Magnitogorsk tak v záverečnom hodnotení klubov obsadil krásnu 2. priečku. V tej poslednej Metallurg v prvom kole play-off zdolal Jekaterinburg po sérii 4:2 na zápasy, no v ďalšom kole dostal stopku od neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, AK Bars Kazaň zvíťazila 4:1 na zápasy a Metallurg napokon zaknihoval krásne 7. miesto.

Okrem domácich úspechov klub žal úspechy aj na medzinárodnom poli, keď v rokoch 1999, 2000 vyhral Euroligu a v roku 2008 vyhral aj Pohár európskych majstrov. Domáce zápasy Metallurgu sa odohrávajú v Univerzálnom športovom komplexe s názvom Aréna-Metallurg, ktorá pojme 7.704 divákov.

Modro-bielo-červený klubový dres obliekajú hráči Ruskej federácie, po jednom hráčovi majú zastúpenie Fínsko, USA, Kanada, Švédsko a Česká republika – Michal Bulíř. Hlavným trénerom mužstva je Čech Josef Jandač.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Metallurg Magnitogorsk a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan v decembri stále nezískal ani bod, prehral aj trinásty zápas za sebou