Slováci zatiaľ tesne za stupňom víťazov

SITA|21. okt 2007 o 08:44

ALKMAAR 21. októbra (SITA) - Slovenskému reprezentantovi v dráhovej cyklistike Jaroslavovi Jeřábkovi patrí po troch disciplínach šprintérskeho omnia na majstrovstvách Európy v holandskom Alkmaare 4. pozícia.

Hneď za 36-ročným šprintérom je jeho krajan Matej Slivovský. Jeřábek má pred poslednou disciplínou omnia - šprintom, ktorý sa pôjde v nedeľu, na svojom konte 19 bodov, o 7 menej ako tretí Arnaud Tournant z Francúzska. Slivovský za 40-bodovým lídrom Teunom Mulderom z Holandska zaostáva o 25 bodov. Obaja Slováci postúpili do šprintu, v ktorom sa predstaví už len dvanásť najlepších z doterajšieho priebehu omnia. Jeřábek bol v letmom kole dvanásty, vo vylučovacích pretekoch tretí a v keirine piaty, Slivovskému patrila postupne 9., 6. a 9. priečka.

V stíhačskom omniu sa z majstrovského titulu radoval Španiel Zubiaur Unai Elorriaga, v dernách domáci Holanďan Matte Pronk.


Výsledky - majstrovstvá Európy v dráhovej cyklistike v Alkmaare:

Stíhačské omnium - konečné poradie: 1. Zubiaur Unai Elorriaga (Šp.) 43 bodov, 2. Rafal Ratajczyk (Poľ.) 39, 3. Jens Mouris (Hol.) 38


Derny - konečné poradie: 1. Matte Pronk (Hol.), 2. Iljo Keisse (Belg.), 3. Jos Pronk (Hol.) -1 kolo


Šprintérske omnium - po 3 zo 4 disciplín: 1. Teun Mulder (Hol.) 40, 2. Francois Pervis 28, 3. Arnaud Tournant (obaja Fr.) 26, 4. Jaroslav Jeřábek 19, 5. Matej Slivovský (obaja SR) 15


Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Slováci zatiaľ tesne za stupňom víťazov