Slováci sa v nedeľu presunú do Kanady

Najväčšou hviezdou slovenského výberu v Kanade bude Ľubomír Višňovský.
Najväčšou hviezdou slovenského výberu v Kanade bude Ľubomír Višňovský. (Autor: TASR)
TASR|26. apr 2008 o 20:28

Slovenskí hokejisti odcestujú v nedeľu predobedom do dejiska MS v Kanade v Halifaxe.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Traja hokejisti zo štvrtkovej takmer definitívnej nominácie na MS chýbali v sobotu na zraze slovenskej reprezentácie. V Bratislave pred nedeľňajším odletom nebol Juraj Kolník, ktorý z rodinných dôvodov odcestuje do Halifaxu sám.

Ľubomír Višňovský sa podľa dohody k výprave pripojí z Los Angeles a Rastislavovi Staňovi prekazila radosť viróza. V tíme ho ako tretí brankár nahradil Július Hudáček. "Samozrejme, že je to pre mňa veľká pocta a veľká skúsenosť. Aj keď treba povedať, že pri Rasťových zdravotných problémoch som v to v kútiku duše veril," vyznal sa Hudáček. Je si vedomý toho, že ako náhradný brankár sa cez Lašáka a Križana na ľad v zápase nedostane. Nemrzí ho ani, že za určitých okolností môže z oficiálnej výpravy vypadnúť v prípade, že v NHL skončia Peter Budaj alebo Jaroslav Halák a tréneri ich povolajú: "Ako bude, tak bude. Nezamýšľam sa nad tým."

Center Andrej Kollár mal dobrú náladu a tvrdil, že do batoha si nepribalí spomienky na nešťastnú semifinálovú sériu Trenčína so Slovanom: "To už je dávno preč. To už len sem-tam, keď si líham do postele, tak sa mi to v hlave vynorí, potom celú noc dobre nespím. Ale snažím sa to hodiť za hlavu." A úplne dopredu svoje vízie vysiela brankár Ján Lašák. Podľa neho bude šampionát veľká udalosť: "Play off NHL bude v plnom prúde, ale to fanúšikom v zámorí nebráni v tom, aby sústredili svoju pozornosť aj na majstrovstvá sveta. Uvidíme, aký záujem to vyvolá. Keď tam boli MS 20-ročných, tak bolo všetko špičkovo pripravené a všetci sa tomu maximálne venovali. Ale tam sa o dvadsiatku zaujímajú aj vtedy, keď hrá niekde mimo. Takže sa nechajme prekvapiť, na akej úrovni bude tento šampionát."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci sa v nedeľu presunú do Kanady