Slováci hrajú v stredu proti SAE, s ktorými prehrali 1:3

Futbalisti slovenskej reprezentácie do 17 rokov pózujú pred zápasom proti Hondurasu.
Futbalisti slovenskej reprezentácie do 17 rokov pózujú pred zápasom proti Hondurasu. (Autor: TASR/SFZ)
SITA|22. okt 2013 o 16:48

Tréner Pecko i jeho zverenci z futbalovej reprezentácie SR do 17 rokov si nepripúšťajú nič iné ako víťazstvo.

ABÚ ZABÍ. Tréner Ladislav Pecko i jeho zverenci z futbalovej reprezentácie SR do 17 rokov si nepripúšťajú nič iné ako víťazstvo v stredajšom zápase proti hráčom Spojených arabských emirátov.

Mladí Slováci hrajú o postup do osemfinále. Ak nad SAE vyhrajú, potešila by ich vysoká výhra Brazílčanov nad Hondurasanmi. Tým pádom by sme mohli postúpiť z 2. miesta. Osemfinále si však zahrajú aj štyri tímy z tretích miest v šiestich skupinách.

"Na šampionát sme pricestovali, aby sme aspoň raz okúsili chuť víťazstva, takže dúfam, že sa nám to podarí," uviedol Pecko, ktorý nebude mať v stredu k dispozícii len vykartovaného obrancu Attilu Vargu

"Našťastie nemáme v kádri žiadne zranenia. Chceme získať tri body, zvyšok necháme na osud. Už sme hrali proti tomuto súperovi. prvom rade sa nesmieme nechať uniesť, či hrať naivne. Najväčšou zbraňou súpera sú rýchle protiútoky," dodal Pecko.

Slováci sa stretli s rovesníkmi zo SAE už v auguste, v medzištátnom prípravnom súboji v Istanbule zvíťazili SAE 3:1. Domáci doteraz na MS dvakrát prehrali.

"V tom prípravnom stretnutí pred pár mesiacmi to väčšinou skúšali nakopávanými loptami. Hrali na jedného veľmi nebezpečného vysunutého útočníka, ktorý by nám mohol narobiť problémy aj teraz," vyhlásil obranca Dukly Banská Bystrica Šimon Kupec.

Úvodný výkop je na programe o 18.00 h SELČ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci hrajú v stredu proti SAE, s ktorými prehrali 1:3