Šlégr skolaboval, možno ukončí kariéru

Jiřího Šlégra museli po náhlom kolapse odviezť z ľadu na nosidlách.
Jiřího Šlégra museli po náhlom kolapse odviezť z ľadu na nosidlách. (Autor: FOTO - ČTK)
SITA|16. feb 2009 o 15:25

V hokejovom Litvínove sa v nedeľu na pár sekúnd zastavil čas, oslavujúci fanúšikovia po kolapse obrancu Jiřího Šlégra zrazu stíchli.

LITVÍNOV.

Skúsený zadák bez cudzieho zavinenia v 59. min súboja s Libercom zrazu skolaboval a padol ako podťatý na ľad. Za problémy podľa všetkého môže chrbát, s ktorým má Šlégr problémy už dlhodobo. Jednu z ikon litvínovského hokeja okamžite naložili do sanitky a previezli do nemocnice.

"Chvíľu to bol strašný pocit. Chrbát a nohy mi zrazu prestali fungovať. Nohy mi vypli, spadol som. Bolesť mi vystrelila do hlavy i nôh a bol som dole. V ten moment som mal pocit obrovského strachu. Človek nikdy nevie, čo tam je. Nemohol som sa zdvihnúť, odniesli ma na nosidlách," povedal deň po zápase už v nemocnici v Ústí nad Labem pre idnes.cz Šlégr, ktorý priznal, že s chrbtom má problémy už niekoľko rokov a od Nového roka sa stupňovali. Jeho stav sa neustále zhoršoval a chodil na infúzie. Keďže sa tímu nedarilo, nechcel v zostave absentovať.

"Predpokladal som, že sa môže niečo stať. Som zvyknutý stále bojovať. V nedeľu to však bol strašiak. Dúfam, že som ľudí až tak nevyľakal. Sám seba však áno," dodal Šlégr.

Na vlastné nohy sa postavil až nad ránom, po prevoze do nemocnice ho síce dali do zvislej polohy, ale museli ho držať. Jeho stav sa postupne zlepšuje. Posledná nepríjemná situácia môže znamenať aj koniec kariéry tridsaťsedemročného zadáka. Čech to nevylučuje.

"V každom prípade by to bol smutný koniec. Rozhodne som si nepredstavoval, že by som mal s hokejom skončiť tak, že ma z ľadu odnesú na nosidlách. Nechcem však predbiehať. Ja by som rád stihol play off. Vlastne som si koniec pripúšťal už po predchádzajúcej sezóne. Potom som sa rozhodol, že ešte jeden rok. Teraz uvidíme. Nechcem vyhlasovať niečo, za čo by som si potom sypal popol na hlavu," tvrdí pre idnes.cz Šlégr. Ku koncu kariéry ho vyzýva aj jeho nevlastný otec Josef, ktorý ho vychoval.

"Už to mal spraviť dávno. On je však Litvínovčan, srdciar. Myslím si, že už tento rok nenastúpi. Snáď už pochopil, že zdravie je prednejšie. Toto bola dúfam posledná kvapka, na ľad by už nemal liezť," uviedol pre idnes.cz Josef Šlégr.

Nachádzate sa tu:
Domov