Skvelá noc Cháru a Cehlárika, oboch zaradili medzi hviezdy zápasu

Zdeno Chára (vľavo) sa proti Montrealu gólovo presadil.
Zdeno Chára (vľavo) sa proti Montrealu gólovo presadil. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. feb 2017 o 22:11

Slováci v službách Bostonu sa podieľali na troch zo štyroch gólov svojho tímu.

NEW YORK. Odohral iba svoj druhý zápas v prestížnej NHL. A hneď si na konto pripísal dve asistencie a status tretej hviezdy zápasu.

Najmä prvá gólová prihrávka bola efektná aj efektívna.

Chára dal gól, Cehlárik dvakrát asistoval

Peter Cehlárik hneď po vhadzovaní v obrannom pásme Montrealu korčuľoval k mantinelu. Dostal prihrávku, poobzeral sa a presne našiel Adama McQuaida.

Kanaďan nemal problém skórovať. Hneď po góle na 1:0 ukazoval práve na Cehlárika, ktorému ďakoval. Slovenský útočník neskôr pridal aj druhú asistenciu pri góle na 3:0.

Aj druhý slovenský hokejista v zápase sa zapísal do štatistík. Zdeno Chára svojím gólom zvyšoval na priebežných 2:0 a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu.

Najväčšou postavou stretnutia bol brankár Tukka Rask.

Chára to pritom pri zakončení nemal jednoduché. V momente, keď dostal prihrávku, pred ním stáli až traja protihráči. Slovák to však urobil elegantne.

Urobil kľučku na Alexandra Radulova, puk si z bekhendu opäť prehodil na forehand a pohotovo vystrelil.

Boston v poslednej tretine pridal ešte jeden gól a Montreal zdolal 4:0. Tréner Bruce Cassidy prebral Boston v utorok od Claudea Juliena a Bruins odvtedy trikrát zvíťazili.

"Snažíme sa uspieť v každom zápase. Vieme, že v tabuľke je to veľmi tesné. Môžeme sa na ňu pozerať donekonečna, ale aj tak ovplyvníme len to, ako hráme a čo môžeme spraviť, aby sme získali čo najviac bodov," uviedol Chára pre nhl.com.

"Hoci stále sa v našej hre objavujú chyby, podarilo sa nám skórovať, ubrániť a brankár vytiahol dôležité zákroky, keď sme to potrebovali. Získali sme cenné body," pokračoval.

Na margo svojho gólu uviedol: "Prikorčuľoval som do útočnej tretiny, Ryan Spooner ma videl a posunul mi puk. Mal som dostatočnú rýchlosť na pohyb okolo súpera. Takéto góly v oslabení sú vždy veľkou vzpruhou, keďže vtedy zvyčajne neskórujete. Keď sa to podarí, je to obrovská pomoc."

Tatar nebodoval

Posledný tím Východnej konferencie Detroit Red Wings prehral v nedeľu na ľade vedúceho mužstva Západnej konferencie Minnesoty Wild 3:6.

Detroit natiahol šnúru bez víťazstva na štyri stretnutia. "Nie je to sranda. Musíme ďalej bojovať a zlepšovať sa každým dňom, ináč to nepôjde," komentoval kapitán Detroitu Henrik Zetterberg.

Tomáš Tatar sa so spoluhráčmi raduje po góle Andreasa Athanasioua (č. 72). Detroit napokon prehral.
Tomáš Tatar sa so spoluhráčmi raduje po góle Andreasa Athanasioua (č. 72). Detroit napokon prehral. (Autor: TASR/AP)

Wild využili tri presilovky, dve hneď v úvodnej tretine a brankár Devan Dubnyk ich podržal 31 úspešnými zákrokmi.

Tomáš Tatar v drese Red Wings nebodoval.

Obrat z 0:3 na 5:3

Skvelý obrat z 0:3 na 5:3 v záverečných dvadsiatich piatich minútach predviedli hokejisti Nashville Predators proti Dallas Stars.

Hosťujúceho brankára prekonal dvoma gólmi švajčiarsky obranca Roman Josi.

"Tvrdo sme bojovali. Prvá tretina priniesla mnoho vylúčených, možno sme si mali počínať rozumnejšie, ale piati proti piatim sme hrali výborne," skonštatoval hrdina obratu.

NHL - výsledok:

New Jersey Devils - San Jose Sharks 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Góly:
12. Parenteau - 23. Burns (J. Thornton, P. Martin), 28. Burns (Labanc, Pavelski), 32. J. Thornton (Vlasic, Labanc), 59. Hertl (Braun, J. Ward)

Minnesota Wild - Detroit Red Wings 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)
Góly:
14. Mikael Granlund (M. Koivu, Olofsson), 16. Niederreiter (M. Koivu, Prosser), 35. Coyle (Pominville, Olofsson), 44. Parise (Pominville), 48. Folin (Coyle), 51. Parise (E. Staal, Spurgeon) - 27. Mantha (Ouellet, Nyquist), 35. Zetterberg (Ouellet, Mantha), 45. Athanasiou (Jensen, N. Kronwall)

/útočník Tomáš Tatar (Detroit) odohral 14 minút a 40 sekúnd, dva razy ohrozil bránu súpera, raz zablokoval strelu súpera, raz získal puk a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod/

Nashville Predators - Dallas Stars 5:3 (0:2, 1:1, 4:0)
Góly:
36. Josi (Arvidsson), 41. Josi (Neal, Subban), 45. Järnkrok (Neal, Subban), 47. F. Forsberg, 59. Fisher - 13. Jamie Benn (Faksa, Seguin), 16. Sharp (Seguin, Jamie Benn), 33. Shore (Ritchie, Seguin)

New York Islanders - Colorado Avalanche 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Góly:
13. Leddy (S. Gionta, Cizikas), 35. Strome (Tavares, Leddy), 42. Lee (Tavares, J. Boychuk), 52. Lee (J. Boychuk, Leddy), 54. Chimera (Nelson) - 9. Colborne (Martinsen, Ťutin)

Boston Bruins - Montreal Canadiens 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Góly:
9. McQuaid (Cehlárik, Krug), 26. Chára (Spooner, Marchand), 36. Krejčí (Backes, Cehlárik), 45. Vatrano (Krejčí, Pastrňák)

/obranca Zdeno Chára odohral 26 minút a 36 sekúnd, z dvoch striel na bránu dal jeden gól, pripísal si dva plusové body a tri hity, dva razy zablokoval strelu súpera, raz stratil a raz získal puk, útočník Peter Cehlárik (obaja Boston) odohral 15 minút a 43 sekúnd, dvakrát asistoval na gól, pripísal si jeden plusový bod, jeden hit a jednu stratu puku/

Buffalo Sabres - Vancouver Canucks 2:4 (2:2, 0:2, 0:0)
Góly:
5. Ennis (Rodrigues), 20. Okposo (Ristolainen, O'Reilly) - 10. Horvat (Hutton, Markus Granlund), 17. Chaput (D. Sedin), 25. Burrows (Stecher, Horvat), 36. Chaput (Edler, Burrows)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Skvelá noc Cháru a Cehlárika, oboch zaradili medzi hviezdy zápasu