Veľká komplikácia pre Slovenky. Pred MS prišli o skúsenú hráčku

Simona Szarková (vľavo) v drese Slovenska.
Simona Szarková (vľavo) v drese Slovenska. (Autor: TASR)
SITA|4. nov 2021 o 12:59

Šampionát chce stihnúť, už podstúpila aj operáciu.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentácie žien v hádzanej sa na decembrových majstrovstvách sveta v Španielsku predstaví možno bez skúsenej Simony Szarkovej.

Dvadsaťdeväťročná spojka maďarského Siófoku si totiž poranila koleno, ktoré si vyžiada dlhšiu pauzu. Hráčka chce napriek nepriaznivej prognóze urobiť maximum, aby svetový šampionát stihla.

"Žiaľ, stalo sa, ale ja chcem hrať na MS. Ešte mám celý mesiac a verím, že sa dám dokopy aj skôr. Určite nie na úkor zdravia, ale spravím všetko pre to, aby som po troch týždňoch mohla začať s hádzanou," cituje Szarkovú oficiálny web Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Detailné vyšetrenia lekárov u Szarkovej odhalili natrhnutie menisku v kolene a v stredu už aj podstúpila operáciu.

"Bola som u doktora Almásiho. Zákrok urobil veľmi rýchlo, keďže nás tlačí čas. To mi veľmi pomohlo. Verím, že som v dobrých rukách. Vážim si, že sa to podarilo promptne vyriešiť. Som len rada, že to nie sú väzy, takže to bolo pre mňa šťastie v nešťastí," ozrejmila športovkyňa na slovakhandball.sk.

MS v hádzanej žien sa v Španielsku a Francúzsku uskutočnia od 1. do 17. decembra. Slovenky v základnej E-skupine v Llírii absolvujú zápasy proti Maďarkám (2. december), Nemkám (4. december) a Češkám (6.december).

Na šampionáte kouč Pavol Streicher nebude mať k dispozícii inú spojku Veroniku Habánkovú, ktorá je tiež po operácii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Veľká komplikácia pre Slovenky. Pred MS prišli o skúsenú hráčku