Škrtel a Ďurica už nad Nemcami zvíťazili

Martin Škrtel (vpravo) Nemcov už porazil.
Martin Škrtel (vpravo) Nemcov už porazil. (Autor: facebook, Slovenský futbalový zväz)
Pavol Spál|29. máj 2016 o 11:04

Ak sa na Nemcov nepripravíte, tak vám naložia, tvrdil tréner národného tímu Ján Kozák. Slováci však nad Nemeckom už dokázali aj vyhrať.

WELS. Všetci hráči nemeckej reprezentácie prechádzajú detailnými lekárskymi testami, po ktorých odbúrajú únavu a stres z namáhavej sezóny.

Pred svetovým šampionátom v Brazílii 2014 na to použili netradičné metódy: enzymoterapiu, molekulárny vodík či včeliu materskú kašičku. Preto mali na turnaji najlepšiu kondíciu. Z európskych tímov sa vždy a všade najrýchlejšie a najlepšie aklimatizujú.

„Nemci majú najprepracovanejšiu zložku adaptability. Presne a optimálne vedia, ktorý hráč, čo a kedy má dostať. Dokážu optimálne vyladiť biorytmus. Majú prepracovanú liečbu svalového a kĺbového aparátu,“ vravel v minulosti Pavel Malovič, primár Kliniky telovýchovného lekárstva Univerzitnej nemocnice Bratislava.

Majstrovstvá sveta 2006: bronz. EURO 2008: striebro. Majstrovstvá sveta 2010: bronz. EURO 2012: bronz.

A naposledy sa vyšvihli na vrchol pred dvoma rokmi – v Brazílii sa stali majstrami sveta. V nedeľu (o 17.45 vysiela TV JOJ) im budú čeliť Slováci v príprave na majstrovstvá Európy.

Ján Kozák verí, že keď s Nemeckom nebude jeho tím pripravený, dostane nakladačku.
Ján Kozák verí, že keď s Nemeckom nebude jeho tím pripravený, dostane nakladačku. (Autor: TASR)

„Je to aj ocenenie našej doterajšej práce, ktorú reprezentácia a slovenský futbal za posledné obdobie urobili. Bude to výborná príprava na majstrovstvá Európy a z môjho pohľadu sa podarila výnimočná vec,“ tešil sa tréner Slovákov Ján Kozák.

Karhan ich pokoril dvakrát

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Škrtel a Ďurica už nad Nemcami zvíťazili