Škót mal hrať s Beckhamom, smeruje do štvrtoligového Nededu

SITA|24. aug 2007 o 18:03

NEDED 24. augusta (SITA) - Prvým škótskym futbalistom, ktorý bude účinkovať v niektorej zo slovenských dlhodobých súťaží, by sa mal stať Gerard Rossi. Bývalý útočník FC Hibernian Edinburgh pôvodne smeroval ...

NEDED 24. augusta (SITA) - Prvým škótskym futbalistom, ktorý bude účinkovať v niektorej zo slovenských dlhodobých súťaží, by sa mal stať Gerard Rossi. Bývalý útočník FC Hibernian Edinburgh pôvodne smeroval do amerického tímu Los Angeles Galaxy, v ktorom pôsobí David Beckham, ale pre problémy so "zelenou kartou" skončil v polovici augusta na skúške v Spartaku Trnava a napokon zhodou okolností bol angažovaný klubom FC Neded hrajúcim v III. lige, skupine Západ.

"Trnava chcela počkať až do zimnej prestávky a vidieť ma v akcii v ďalších prípravných zápasoch. Už som bol na odchode domov, keď ma pristavil manažér iného klubu, ktorý sledoval môj výkon, a ponúkol mi angažmán - bolo to úplne nečakané," nadšene povedal pre denník Peeblesshire News 19-ročný zakončovateľ Rossi, ktorý u "Hibs" na Easter Road strávil osem mládežníckych rokov, ale kouč John Collins mu potom oznámil, že s ním neráta do A-mužstva.

V Nedede vraj Škótovi sľúbili, že mu v nebudú stáť v ceste, keby sa s ponukou ozval nejaký väčší klub. "Dali mi pocítiť, že som vítaný, čo je v mojom veku dôležité," kvitoval Rossi a dodal: "Takmer všetko už je vyriešené. Ponúkli mi byt a vybavujú potrebné dokumenty. Už sa veľmi teším na to, že budem opäť hrať. LA Galaxy by bolo pôsobiskom z ríše snov, tam ma však predbežne chceli zaradiť iba do rezervného tímu. Dvere do Ameriky mám stále otvorené, ale zatiaľ budem šťastný na Slovensku."

FC Neded v sezóne 2000/2001 vyhral IV. ligu pred FC ViOn Zlaté Moravce, ale v aktuálnom ročníku sa mu zatiaľ nedarí: po dvoch kolách má dve prehry, naposledy počas uplynulého víkendu v Domaniži 1:3.


Nachádzate sa tu:
Domov