Jedenásťzápasová séria výhier sa skončila. Raz to muselo prísť, vraví tréner Talianov

Edin Džeko (vpravo).
Edin Džeko (vpravo). (Autor: AP/Massimo Paolone - LaPresse)
TASR|5. sep 2020 o 12:40

Taliansko remizovalo s Bosnou a Hercegovinou.

FLORENCIA. Futbalisti Talianska ukončili 11-zápasovú víťaznú sériu v piatkovom úvodnom vystúpení v Lige národov s Bosnou a Hercegovinou po domácej remíze 1:1.

Na talianskom výbere sa negatívne odrazil aj fakt, že jeho hráči sú len uprostred prípravy na novú sezónu. Už v pondelok sa v 1. skupine A-divízie LN predstavia na pôde Holandska a stojí pred nimi úloha zlepšiť sa.

Štvornásobní majstri sveta vyhrali v kvalifikácii EURO 2020 všetkých desať zápasov, predtým ešte v novembri 2018 v príprave zdolali USA 1:0.

Po dlhej koronavírusovej pauze ale teraz neboli ešte v ideálnej forme.

Bosnu práve v boji o budúcoročný šampionát dvakrát zdolali, teraz im to nevyšlo. Vo Florencii sa vedenia ujali hostia v 57. minúte zásluhou útočníka Edina Džeka z AS Rím.

Domácim sa podarilo vyrovnať o desať minút neskôr, keď sa presadil Stefano Sensi.

"Je škoda, že sme nezvíťazili. Ale naša víťazná séria sa raz musela skončiť. Sme radi, že to bolo remízou a nie prehrou. Únava hráčov z prípravy v kluboch urobila svoje. Ale chlapci inak hrali dobre.

V Bosne sa už liga hrá, u nás ešte nie. V ďalšom zápase niečo zmeníme, nie všetci hráči môžu hrať každé tri dni. Niektorí z nich mali len tri či štyri tréningy a nie sú v stave odohrať dva zápasy v LN za sebou," povedal tréner Talianov Roberto Mancini.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Jedenásťzápasová séria výhier sa skončila. Raz to muselo prísť, vraví tréner Talianov