Kraft oslavuje v Sappore rekordný triumf v sezóne, legendárny Kasai bodoval

Stefan Kraft.
Stefan Kraft. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. feb 2024 o 12:21

Rakúšan si upevnil vedenie v celkovom poradí.

SAPPORO. Rakúsky skokan na lyžiach Stefan Kraft dosiahol v sobotňajších pretekov Svetového pohára v japonskom Sappore deviaty triumf v tejto sezóne.

Vďaka tomu si stanovil nový osobný rekord a upevnil vedenie v celkovom poradí.

Kraft za skoky dlhé 129,0 m a 139,0 m získal 263,0 b. Rakúšanovi patrí tretie miesto v historickom rebríčku spolu s Poliakmi Kamilom Stochom a Adamom Malyszom. Pred ním sú len Fín Matti Nykänen (46) a Gregor Schlierenzauer (53).

Na druhom mieste sa umiestnil Japonec Rjóju Kobajaši, s mankom na víťaza 0,4 bodu. Pódium uzavrel Nemec Andreas Wellinger, ktorý získal 256,9 b.

"Som naozaj veľmi šťastný, bol to tesný súboj s Rjójom," vyhlásil Kraft bezprostredne po pretekoch pre agentúru APA.

Legendárny Noriaki Kasai sa po piatich rokoch vrátil na bodované pozície v prestížnom seriáli. Päťdesiatjedenročný Japonec obsadil 30. miesto. Na podujatiach najvyššej úrovne absolvoval 31 sezón a prekonal viaceré rekordy.

V Soči 2014 sa stal najstarším olympijským medailistom v skokoch na lyžiach, keď ako 41-ročný vybojoval striebro na veľkom mostíku i bronz s tímom.

Tretiu medailu spod piatich kruhov pritom získal o 20 rokov skôr v Lillehammeri v tímovej súťaži. V Svetovom pohári triumfoval 17-krát, naposledy v roku 2014 vo veku 42 rokov. Na pódium sa naposledy dostal v roku 2017 ako 44-ročný.

V nedeľu je na veľkom mostíku v dejisku ZOH 1972 na programe ďalšia súťaž.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Skoky na lyžiach»Kraft oslavuje v Sappore rekordný triumf v sezóne, legendárny Kasai bodoval