Čo iní nechcú, na Slovensku sa zíde. Nadšenci si priviezli použité doskočisko

Skokanský reál Dubiny/Selce.
Skokanský reál Dubiny/Selce. (Autor: Iveta Mesíková)
Sportnet|5. okt 2022 o 20:05

Práca na demontáži trvala štyri dni.

BRATISLAVA. Skupina nadšencov zo Športového lyžiarskeho klubu Selce odišla do talianskeho strediska Val di Fiemme, aby pomohla pri demontáži umelej dopadovej plochy na skokanských mostíkoch.

Taliansko organizuje zimné olympijské hry 2026 a rozhodlo sa zrekonštruovať niektoré zo zimných areálov, medzi ktoré patria aj skokanské mostíky. 

S prácou pomohla partia z okolia Banskej Bystrice a demontovanú dopadovú plochu priviezla na Slovensko. Tá bude slúžiť pre mladým skokanom na lyžiach v obci Selce. 

Klub ŠKL Selce založila v roku 2014 rodina Mesíkovcov. Ku skokom na lyžiach majú veľmi blízko. Venovali sa im všetci piati bratia. 

Aj preto im osud tohto športu nebol ľahostajný a rozhodli sa obnoviť tradíciu v regióne. Spoločne pracovali na obnove starého skokanského areálu v obci. 

Domáci areál v Dubinách postupne od podlahy rekonštruovali. Pomáhalo im množstvo dobrovoľníkov, cez týždeň dôchodcovia a počas víkendu pracujúci. 

Ich skalopevné odhodlanie, vytrvalosť, vôľa a nezlomnosť zbiera prvé plody úspechu. V klube je viac ako 20 detí a objavujú sa medzi nimi aj výnimočné talenty. K nim patrí Tamara Mesíková, sesternica bývalého slovenského skokana na lyžiach Martina Mesíka. 

Šestnásťročná reprezentantka sa počas leta stala prvou Slovenkou, ktorá bodovala v Letnej Grand Prix. V prvých pretekoch vo Wisle obsadila 25. miesto, v druhej súťaži skončila na 17. priečke.

Zároveň v skúšobnom kole pokorila stometrovú hranicu, keď dosiahla výkon 103 m. O deň neskôr vytvorila oficiálny ženský slovenský rekord skokom dlhým 110 m.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Skoky na lyžiach»Čo iní nechcú, na Slovensku sa zíde. Nadšenci si priviezli použité doskočisko