Divák na ihrisku, nečinnosť usporiadateľov. Sereď dostala od disciplinárky pokutu

Momentka zo zápasu Sereď - Slovan.
Momentka zo zápasu Sereď - Slovan. (Autor: TASR)
SITA|29. mar 2019 o 15:20

Incident sa udial v zápase proti Slovanu.

BRATISLAVA. Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) uložila klubu najvyššej súťaže ŠKF iClinic Sereď pokutu 500 eur za nedostatočnú usporiadateľskú službu (umožnenie vstupu diváka na ihrisko a nečinnosť usporiadateľskej služby) počas stretnutia s ŠK Slovan Bratislava v 1. kole nadstavbovej časti skupiny o titul vo Fortuna lige 2018/2019.

Na základe správy delegáta stretnutia a vlastných zistení DK SFZ začala disciplinárne konanie voči MFK Dukla Banská Bystrica a žiada klub zo Štiavničiek do 2. apríla o písomné stanovisko k hrubému nešportovému správaniu divákov (vulgárne pokriky a použitie pyrotechniky) a k nedostatočnej usporiadateľskej službe (umožnenie vnesenia a použitia pyrotechniky) počas domáceho stretnutia 20. kola II. ligy proti KFC Komárno.

DK SFZ na základe správy delegáta stretnutia, oznámenia delegáta zväzu o zistených nedostatkoch v zápase a priloženej fotodokumentácie začala disciplinárne konanie voči FC Petržalka a žiada klub do 2. apríla o písomné stanovisko k hrubému nešportovému správaniu divákov (použitie pyrotechniky) a k nedostatočnej usporiadateľskej službe (umožnenie vnesenia a použitia pyrotechniky) počas domáceho stretnutia 20. kola II. ligy proti FK Inter Bratislava.

Disciplinárka petržalskému klubu uložila od 28. marca 2019 predbežné ochranné opatrenie, spočívajúce v zákaze pokračovať v konaní užívania novej tribúny na štadióne klubu, až do rozhodnutia Komisie pre štadióny a ihriská (KŠI SFZ) o povolení užívania tribúny.

"Na základe správy delegáta stretnutia a oznámenia delegáta zväzu o zistených nedostatkoch v stretnutí DK SFZ žiada odbornú komisiu KŠI SFZ o písomné stanovisko k vydaniu platného certifikátu štadióna klubu FC Petržalka, vrátane novej tribúny, v termíne do 2. apríla 2019," uvádza oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v aktuálnej úradnej správe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Divák na ihrisku, nečinnosť usporiadateľov. Sereď dostala od disciplinárky pokutu