Škaredo dopadol, kričal od bolesti. Ďuriš mieril ihneď do nemocnice

Zatiaľ nie je jasné, aké vážne zranenie Ďuriš utrpel.
Zatiaľ nie je jasné, aké vážne zranenie Ďuriš utrpel. (Autor: TASR)
Pavol Spál, SITA|3. apr 2016 o 00:10

Dvadsaťsedemročný útočník si v 64. minúte počas jedného zo súbojov poranil členok ľavej nohy a ihneď ho transportovali do nemocnice.

duris2.gif

PLZEŇ, BRATISLAVA. Na spomalené zábery bol hrozný pohľad, ktorý vám zmraští tvár. Michal Ďuriš mal nohu otočenú v neprirodzenej polohe.

Slovenského útočníka z ihriska odvážali na nosidlách, z útrob štadióna zamieril rovno do nemocnice. Reval do bolesti, zakrýval si tvár.

K osudnému momentu prišlo v 64. minúte zápasu 23. kola českej ligy, keď šiel Slovák do hlavičkového súboja.

Ďuriš nešťastne dopadol a škaredo si podvrtol ľavý členok. Najlepší kanonier aktuálneho ročníka Synot ligy (15 gólov) okamžite ľahol na trávnik a musel striedať.

Či je ohrozený jeho štart majstrovstvách Európy, ktoré štartujú od desiateho júna, je otázne.

„Nadšený z toho moc nie som. Ešte nemám presnejšie informácie. Je to členok, ale či sú to väzy, alebo ide len o natiahnutie, to ešte uvidíme. Nie je to veľmi príjemné, azda ho náš štáb dá čo najskôr dokopy," komentoval plzenský tréner Karel Krejčí.

Podľa informácií serveru isport.cz by sa nemalo jednať o zlomeninu, ale počíta sa s tým, že minimálne dva týždne bude mimo hry.

"Michal absolvoval iba prvé vyšetrenie pomocou röntgenu, členok nie je zlomený. Podrobnejšie vyšetrenia budú nasledovať v nasledujúcich dňoch, finálna diagnózu i finálnej dobu liečenia je teraz predčasné predvídať," oznámil pre SME hovorca Plzne Pavel Pillár.

Plzeň je sedem kôl pred koncom súťaže lídrom Synot ligy. Jediným konkurentom v boji o titul je pre úradujúceho českého šampióna Sparta Praha, ktorá má o deväť bodov menej a jeden zápas k dobru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Škaredo dopadol, kričal od bolesti. Ďuriš mieril ihneď do nemocnice