Skalici pomohlo mesto. Je to na dobrej ceste, vraví GM klubu

Hokejisti Skalice sa zrejme i v novej sezóne predstavia v najvyššej súťaži.
Hokejisti Skalice sa zrejme i v novej sezóne predstavia v najvyššej súťaži. (Autor: SITA)
TASR|8. júl 2015 o 16:32

Po skončení vlaňajšej sezóny sa boril s existenčnými problémami. Napokon HK 36 Skalica zrejme bude naďalej pôsobiť v slovenskej najvyššej súťaži.

SKALICA. V nastavajúcej extraligovej sezóne by napokon nemal chýbať ani jej tradičný účastník HK 36 Skalica. Pred dvomi mesiacmi pritom boli predstavitelia klubu skeptickí v otázke jeho ďalšieho účinkovania v najvyššej súťaži.

Vďaka podpore mesta sa situácia zmenila k lepšiemu.

Stopercentná situácia

Skaličania si v uplynulej sezóne zachránili extraligovú príslušnosť. Obsadili deviatu priečku a ročník sa pre nich skončil už vo februári. Odvtedy sa borili s existenčnými problémami, ktoré výrazne zamotali s ďalšou budúcnosťou.

Tá v súčasnosti naberá svetlé kontúry. "Všetko je na dobrej ceste. Čakáme na zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktoré prebehne v najbližších dňoch. Malo by definitívne potvrdiť podporu a spoluprácu s hokejovým klubom," uviedol pre TASR generálny manažér klubu Tibor Martinčič.

"Ak sa toto podarí, situácia v Skalici bude stopercentná," dodal.

Hľadajú trénera

So súvisiacimi finančnými problémami čaká vedenie HK 36 náročné obdobie spojené s výberom trénera a budovaním kádra. Zatiaľ nemá k dispozícii konkrétne mená ani presné termíny.

"Rozhodnutie bude mať v réžii tréner. Ešte ho nemáme, ale už prebiehajú debaty s potenciálnymi kandidátmi. Rozhodnutie padne rovnako v priebehu budúceho týždňa," prezradil Martinčič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Skalici pomohlo mesto. Je to na dobrej ceste, vraví GM klubu