Skalica dala Martinu šesť gólov, Slovan prehral v Poprade 2:5

Žigmund Pálffy a René Školiak.
Žigmund Pálffy a René Školiak. (Autor: SITA)
SITA|9. okt 2011 o 19:19

V 10. kole Tipsport extraligy vyhral Zvolen nad Žilinou 3:1. Skalica dokázala v domácom prostredí zvíťaziť o tri góly.


ico

Výsledky:

Tabuľka:

1. Košice 11 8 0 0 0 0 3 45:23 24
2. Trenčín 9 7 0 0 0 0 2 32:13 21
3. Zvolen 10 6 0 1 0 0 3 28:22 20
4. Slovan 10 6 0 0 0 1 3 34:22 19
5. Poprad 10 6 0 0 1 0 3 35:26 19
6. Skalica 10 5 1 0 0 0 4 31:30 17
7. Banská Bystrica 11 2 0 1 0 3 5 19:26 11
8. Nitra 10 3 0 0 0 0 7 16:31 9
9. Žilina 11 2 0 1 0 1 7 18:34 9
10. Martin 10 2 0 1 0 0 7 23:44 8
HK Orange 20 4 0 0 1 0 0 3 8:18 2

Žiline nepomohla ani presilovka 5 na 3

Zvolenčania napĺňali úlohu favorita už od úvodných minút. Postupne sa dostali do tlaku, ktorý dokázali zúročiť aj gólovo. V 9. min našiel Čurilla presnou prihrávkou spoza bránky úplne voľného Slováka a ten prestrelil bezmocného Laca. Hostia potom vyšli z obrannej ulity a v 12. min mohli vyrovnať. Pred Trenčanom sa zjavil Smotrila, zvolenský gólman jeho nebezpečnú strelu bravúrne zlikvidoval.

V 13. min už bolo 2:0. Strelecky disponovaný Slovák si tentoraz nakorčuľoval medzi kruhy a nie veľmi prudkou strelou švihom prekvapil žilinského brankára. Hostia najviac podkurovali súperovi počas presilovky pri vylúčení Ťavodu. V jej závere sa podarilo trafiť do siete Hreusovi, gól však neplatil pre postavenie hráča v bránkovisku.

Prvé minúty prostrednej časti priniesli nezáživný hokej, azda jediným zaujímavým momentom bol dvojminútový trest pre domácich ešte pred jej úvodným buly pre zdržiavanie. Žilinčania postupne pridali na tempe a čoraz viac sa tlačili pred Trenčana. V 31. min netrafil z medzikružia vo výbornej pozícii Linet, o minútu neskôr boli v obrovských šanciach Richard Huna a Sivák.

Zvolenčania mohli zvýšiť svoj náskok v 34. min, Čurilla prevzal puk na útočnej modrej čiare, no jeho blafák zlikvidoval vyrážačkou. Domáci sa pomerne často museli brániť oslabeniam a nebyť skvelých zákrokov gólmana Trenčana, mohli sa hostia dostať späť do zápasu. Posledných 40 sekúnd druhej časti hrali dokonca Žilinčania presilovku o dvoch hráčov, no ani tú však nedokázali využiť.

Aj v záverečnej tretine prenechali Zvolenčania iniciatívu svojmu súperovi a najmä počas oslabení mohli len ďakovať streleckej nemohúcnosti Žilinčanov, že neinkasovali. V 50. min mali domáci obrovskú šancu zvýšiť vedenie, keď Vantroba nastrelil od modrej čiary žŕdku.

Už o niekoľko sekúnd však udrelo na druhej strane. Po strele Róberta Hunu sa puk odrazil od zadného mantinelu a po následnom závare Devečka zblízka dorazil puk do siete.

Hostia sa potom snažili silou mocou o vyrovnanie, 48 sekúnd pred koncom odvolali brankára. Počas záverečného tlaku však unikol Mucha s L. Juríkom a druhý menovaný spečatil do prázdnej bránky trojbodový zisk pre svoj tím.

ico

HKm Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Góly: 9. Marek Slovák (M. Čurilla), 13. Marek Slovák (Brabenec), 60. L. Jurík (J. Mucha, V. Baláž) - 50. D. Devečka (Róbert Huna)

Vylúčení: 9:5 na 2 min, navyše: V. Baláž - Sivák na 10 min za nešp. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - M. Korba, P. Korba, 1477 divákov

Zvolen: Trenčan - J. Mucha, Juraško, Vantroba, Ďaloga, Bronilla, Hraško, Ťavoda, Šiška - Leskovjanský, L. Jurík, V. Baláž - Marek Slovák, Brabenec, M. Čurilla - Otčenáš, Trochta, Škvaridlo - Síkela, M. Jurík, Méry

Žilina: M. Laco - D. Devečka, Ďurkech, Staňo, J. Dlouhý, Houdek, D. Kudělka, Krčula - Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Drábek, Hreus, T. Sýkora - Nemec, Troliga, Stupka - Kubiš, Linet, Smotrila

Pozápasové hodnotenie:

Vlastimil Klinga, asistent trénera Zvolena: "Išli sme do vedenia, čo nás ukolísalo, mali sme zbytočne veľa vylúčených. Ďakujeme za tri body, môžeme byť spokojní len s bodmi, nie s predvedenou hrou. Musíme sa vrátiť k svojej zodpovednej hre."

Július Pénzeš, tréner Žiliny: "Dnes sme neboli horším mužstvom, dostali sme dva góly po hrubých chybách a ten nástup sa nám nepodarilo zmazať. Šance boli, ťažko sa mi o tom hovorí."

Na začiatok článku

Skalica s vysokým víťazstvom

Už úvodná minúta priniesla strelu na bránku hostí a sľubovala aktivitu v ofenzíve. Aktívnejšia bola Skalica, no prvý gól vsietil v 12. min Galamboš z Martina. Skalická odpoveď na seba nenechala dlho čakať a už o necelú minútu vyrovnal dorážkou Obdržálek, ktorý sa neuspokojil s vyrovnaním a už v 14 min. pridal svoj druhý gól v zápase po prihrávke Školiaka.

Druhá tretina začala vylúčeniami na oboch stranách, ale tímy svoje oslabenia dokázali ubrániť. V polovici druhého dejstva domáci tím výrazne zvýšil tlak a donútil súpera chybám v obrane. Po viacerých neuspešných pokusoch prekonať Volentiera sa to podarilo v 31. min Šmachovi stelou ponad vyrážačku po prihrávke Pálffyho.

Zvyšok tretiny dominovali zverenci Petra Oremusa a vytvorili si mnoho príležitostí. Hostia ohrozili skalického brankára v poslednej minúte strelou Važana.

Úvod tretieho dejstva hral Martin v oslabení, no prvé góly prišli až v hre 5 na 5. Po vhadzovaní v 43. min sa dostal k puku Kutálek a namieril presne do pravého horného rohu a piaty gól pridal Višňovský strelou po ľade. V 46. min hostia využili presilovku a Važanovi sa podarilo znížiť na 5:2.

Martinčania sa v 52. min dostali na rozdiel dvoch gólov vďaka Vartovníkovi, ktorý ponad ľavé rameno prekonal Lakosila. Posledný skalický gól pridal Kloz v presilovej hre o dvoch hráčov a upravil tak skóre na konečných 6:3.

ico

HK 36 Skalica - MHC Mountfield Martin 6:3 (2:1, 1:0, 3:2)

Góly: 13. Obdržálek (Lušňák, Šátek), 14. Obdržálek (R. Školiak, Pálffy), 31. Šmach (Pálffy, R. Školiak), 43. Kutálek (Holovič), 46. T. Višňovský (Lušňák, Obdržálek), 56. Kloz (Pálffy) - 12. Galamboš (Markovič, Važan), 46. Važan (Zukal), 52. Vartovník

Výlúčení: 4:7, navyše: J. Markovič - R. Školiak obaja na 10 min+DKZ za bitku, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák - Šefčík, Junek, 1781divákov

Skalica: Lakosil - Gula, Šmach, I. Jankovič, Kloz, Jaborník, Magušin, Bučka - Pálffy, R.Školiak, J. Hruška - Obdržálek, Lušňák, T. Višňovský - Kutálek, Holovič, M. Šátek - M. Štepán, Klejna, J.Jurík

Martin: Volentier - Drgoň, Drotár, Brcko, Tupý, Obuch, Zukal, Vartovník - J. Markovič, Galamboš, Važan - Škoda, Zeliska, Šišovský - Macejka, Murček, Kriška - Sobota, Ižvolt, Škumát - I. Rúfus

Pozápasové hodnotenie:

Peter Oremus, tréner Skalice: "Mali sme cieľ získať z týchto dvoch domácich zápasov plný počet bodov, čo sa nám i podarilo. Mali by sme sa vystríhať robiť chyby, keď vedieme o dva góly. Bol som spokojný. Tieto body sú dôležité a chlapcom ďakujem."

Bronislav Stolárik, asistent trénera Martina: "Nespokojnosť, ďalšia prehra, strácame body. Mužstvo je mladé, nachádzame sa v zlej situácii, dostávame veľa gólov. V obrane sme museli postaviť dvoch útočníkov. Mužstvo nie je v hernej pohode a bude sa s tým musieť niečo robiť."

Na začiatok článku

Košice v Nitre neuspeli

Domáci mali ideálny vstup do zápasu. Už po troch sekundách dokázal využiť presilovku Ručkay, keď pohotovo dorazil puk po strele Königa. Strelený gól dodal domácim hráčom sebavedomie a ďalší gól mohol v 6. min pridať Tomáš Chrenko, ale sám pred Hylákom neuspel.

V 9. min mali k dispozícii presilovku hostia a po dvoch nevyužitých šanciach Fabuša, ktorý zblízka zakončoval, skóroval Miklík. Na modrej čiare mu posunul puk Dravecký a Miklík presnou strelou bez prípravy nedal Penkerovi šancu - 1:1.

Gólová odpoveď dobre hrajúcej Nitry však na seba nedala dlho čakať. Hrnkovu dobrú prácu zužitkoval Korhoň, ktorý sa presadil úspešnou dorážkou na hranici bránkoviska. V druhej tretine zaujala Jenčíkom tečovaná strela Šedu ako aj Piatak, ktorý sa v 31. min neúspešne pokúšal dostať puk do odkrytej časti Penkerovej bránky.

Pekný moment priniesla 34. min. Brankár Penker počas presilovky rozohral na útočnú modrú čiaru Korhoňovi a po jeho prihrávke prestrelil Hyláka nitriansky mladík Hrnka. Kvalitný hokej pokračoval aj v ďalšom priebehu druhej časti, no skóre sa do jej konca nezmenilo.

Hostia znížili v 44. minúte. Penker vyrazil Piatakovu strelu pred Mlynaroviča a ten zblízka úspešne dorazil puk - 3:2. Košičania sa v ďalšom priebehu ešte snažili urobiť niečo s výsledkom, no bez úspechu. V samom závere mali domáci hráči k dispozícii takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, no na stave sa už nič nezmenilo. Nitra si po dobrom výkone pripísala cenné tri body.

ico

HK Nitra - HC Košice 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Góly: 2. H. Ručkay (König, Barinka), 11. Korhoň (Hrnka), 34. Hrnka (Korhoň, Penker) - 10. M. Mikllík (Dravecký), 44. Mlynarovič (E. Piatak, Homer)

Vylúčení: 5:8, navyše: Dravecký na 10 min za nešp. správanie, Vorel (obaja Košice) na 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Mi. Novák, Stano,1939 divákov

Nitra: Penker - M. Hruška, König, Ďurák, Rais, Arvay, J. Polák, M. Bača, Marek Haščák, - H. Ručkay, M. Štefanka, P. Barinka - L. Mašlonka, T. Chrenko, Podstavek - G. Saliji, Uhnák, S. Saliji - Fojtík, Hrnka, Korhoň

Košice: Hylák - Homer, M. Grman, M. Novák, Deyl, Šeda, M. Biro, Slimák, M. Nagy - Mlynarovič, Vorel, M. Miklík - P. Bartoš, Zálešák, P. Fabuš - Jenčík, E. Piatak, Dravecký - Matúš Chovan, Pašek, Marcel Haščák

Hodnotenie trénerov:

Branislav Okuliar (tréner Nitry): "Z našej strany to bol dobrý zápas. Konečne sme sa dokázali strelecky presadiť a myslím si, že ak budeme aspoň tri góly dávať v každom zápase, môžeme vyhrávať. Dnes sa k nám priklonilo aj šťastie, dobre chytal brankár Penker. Chalanov musím pochváliť a poďakovať im za víťazstvo. Som veľmi rád, že sme konečne vyhrali aj nad silným súperom."

Antonín Stavjaňa (tréner Košíc): "V zápase bolo mnoho streleckým príležitostí. Svedčí to o "deravej" obrane a o tom, že sme nedokázali využiť naše šance. V závere sme si aj v trojici dokázali vytvoriť veľkú príležitosť, ktorú sme žiaľ nepremenili. Ak mám po dnešnom dueli povedať aj niečo pozitívne, musím spomenúť výkon Matúša Chovana. Ten sa s tým, že musel hrať na poste obrancu vyrovnal veľmi dobre a zatienil mnoho kolegov."

Na začiatok článku

Slovan s nečakane vysokou prehrou

V prajnej diváckej kulise sa oba tímy pustili s chuťou do hokeja. Úvodné šance si vypracovali domáci, čoho výsledkom bol úvodný gól Hellströma, ktorého strela od modrej sa zastavila až v sieti. V 7. minúte mohol vyrovnať Šatan s Lipianskym, ale akciu pred bránkou prekombinovali. Popradčania boli aktívnejší a vypracovali si viacero nebezpečných príležitostí, s ktorými si však Galbraith poradil.

V úvode prostrednej časti bol v permanencii pre zmenu Melicherčík, keď sa musel obracať pri šanciach Kudrnu, Šatana a Hudeca. Popradčania poľavili v tempe a ponúkli hosťom prevziať iniciatívu. Zápas sa zároveň pritvrdil, oba tímy dohrávali osobné súboje, pribúdala nervozita a hráči na trestnej lavici.

Práve početná výhoda pomohla herne trápiacemu sa Popradu k druhému gólu, keď Kroták z ľavého kruhu prestrelil Galbraitha. Hneď po buly mohol znížiť Šatan a z následného protiútoku bol blízko ku gólu Kuľha. O minútu nato obrana hostí pozabudla na Vandasa, ktorý sa pohral s Galbraithom a zvýšil na 3:0.

V treťom dejstve zaskočil Slovan domácich, keď teč Šatana priniesol zníženie na 3:1. Šancu na obrat im však v 46. minúte zahasil v presilovke delovkou od modrej kanonier Kuľha.

V závere tretiny mal Slovan po sérii faulov Popradu výhodu viac takmer 4-minútovej presilovky o dvoch hráčov. Tú v 57. minúte využil Kukumberg strelou do šibenice na druhý gól hostí. V 60. minúte sa počas snahy Slovana o vyrovnanie dostal do úniku Škovira, ktorý rutinérsky premenil na piaty gól Popradu.

ico

HK Poprad - HC Slovan Bratislava 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Góly: 4. Helström (Vaic, M. Šterbák), 36. A. Kroták (Kmiť, M. Šterbák), 37. Vandas (Kuľha, Melicherčík), 46. Kuľha (Hult, Melicherčík), 60. Škovira (Rapáč, A. Novotný) - 42. Šatan (M. Hudec, Kukumberg), 57. Kukumberg (M. Hudec, Šatan)

Vylúčení: 11:8, presilovsky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hríbik, Hradil - Grečko, Gajan, 4027 divákov

Poprad: Melicherčík - A. Novotný, D. Brejčák, Fabian, Malina, M. Šterbák, Hellström, Kramár, Velebný - Vandas, Hult, Kuľha - A. Kroták, Kmiť, Vaic - Škovira, Kraft, Rapáč - Paločko, Gellerstedt, Achmetov

Slovan: Galbraith (od 46. min Konrád) - I. Ďatelinka, P. Frühauf, Švarný, Štajnoch, Bohunický, Dobroň, Jass - Šatan, Lipiansky, Bulík - D. Buc, Kukumberg, M. Hudec - Balej, M. Macho, Preisinger - L. Hudáček, D. Skokan, M. Bakoš

Pozápasové hodnotenie:

Ladislav Svozil (tréner Popradu): "My sme mali z domáceho zápasu trochu obavy, pretože po sérii zápasov vonku nie je jednoduché odohrať zápas na užšom klzisku. V prvej tretine sme súpera nepúšťali do väčších šancí. Dôležité najmä pre mladších hráčov bolo, že sme sa dostali do vedenia. Slovan nás v druhej časti neskutočne zatlačil, ale po druhom góle z chlapcov spadla nervozita. Zápas sme už mali v rukách, i keď sme si ho v závere dosť skomplikovali."

Miroslav Mosnár (asistent trénera Slovanu): "Poprad vstúpil vo fantastickej atmosfére do zápasu lepšie a po našej chybe v strednom pásme skóroval. Druhú časť sme začali dobre, no inkasovali sme dva góly. Chlapcom nemôžem uprieť snahu ani bojovnosť, ale chýba nám ľahkosť, či nápad v koncovke, ťažko sme sa presadzovali v útočnom pásme."

Na začiatok článku

Bystričania na domácom ľade s debaklom

Prehrávať doma po dvoch tretínách 0:4 nie je nič príjemné a domáci tento stav ťažko prežívali. Aj keď neutlmili svoje úsilie a neustále ohrozovali Kováča v bránke, neschopnosť streliť čo len jeden gól bola pre nich charakteristické. Góly Trenčanov padali zhodne z bezprostrednej vzdialenosti od bránky a mali v nich prsty aj obrancovia.

Už v 2. min nechali prejsť Mikulu z kúta útočnej tretiny a jeho blafák skončil za chrbtom Kostúra. V 9. min po perfektnej spolupráci s Lelkešom sa skóre opäť menilo v prospech Trenčanov a keď v 24. min po učebnicovej nahrávke od Fila pohodlne skóroval Mikula, nad domácimi sa nahromadili všetky hokejové mraky. Štvrtý inkasovaný gól si zapríčinili po dvojnásobnom vylúčení prakticky sami, osem sekúnd pred jej ukončením zabudli pri žŕdke na Tybora.

'Baranom' výraznejšie nepomohol ani Tománek, ktorý ukončil v Mladej Boleslavi českú anabázu, v 5. min dokonca po jeho strele zazvonila aj žŕdka, no Kováča neprekonal. Okrem neho zlyhali na streleckých parketách v úvode zápasu trikrát za sebou Kútny a aj Bambúch, ak by v 8. min strelil gól, nikto by sa nečudoval.

V závere druhej tretiny rozkrútili domáci poriadny kolotoč, Sýkora a Kapuš mohli zdvihnúť pred odchodom do šance náladu, skôr však prispeli na ťaživejšiu. Na začiatku tretej tretiny si domáci zmarili početnú výhodu ďalším vylúčením, v oslabení opäť slabo a nepresne mieril Heizer a bránku minul aj v 46. min.

Sojčíkova akcia na druhej strane si však vyžiadala väčšie uznanie a Mikula pri lepšom mierení si pri nej takmer vyslúžil hetrik v zápase. Trenčania na ľade disciplinovanou hrou dominovali a bez väčších problémov dotlačili svoje úsilie do pohodlného konca s čistým kontom, napriek množstvu šancí súpera.

ico

HC'05 B. Bystrica - Dukla Trenčín 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Góly: 2. Mikula (Sojčík), 9. Sojčík (Lelkeš, Mikula), 24. Mikula (M. Filo), 34. Tybor (Gabriš, J. Gašparovič)

Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauf, Smrek a Smerek, 1510 divákov

Banská Bystrica: Kostúr - Haverinen, Kolba, Cuník, Huba, Brňák, Cebák, Bambúch, Kubka - Kristoffersson, Jokila, Kútny - J. Sýkora, Kapuš, M. Kokavec - T. Hričina, Heizer, Tománek - Themár, Paľov

Trenčín: V. Kováč - Martin Chovan, Hlubuček, Gabriš, Trefný, Štindl, E. Bednár, J. Bendík, Imrich - Pardavý, A. Šťastný, T. Melichárek - Tybor, J. Gašparovič, R. Tvrdoň - Mikula, Sojčík, Lelkeš - Radulay, M. Daňo, M. Filo

Hodnotenie trénerov:

Alpo Suhonen, tréner B. Bystrice: "Máme za sebou ťažký týždeň. Naše chyby sa v zápasoch opakujú, nie sme schopní strieľať góly ani z najvyloženejších šancí a táto neschopnosť sa už odráža na psychike hráčov. Mali sme opäť dostatok možností, no vôbec nám to nepadá."

Dušan Gregor, tréner Trenčína: "Sme spokojní s hrou i výsledkom. V prvej tretine sme ustáli tri oslabenia, stihli sme streliť aj dva góly a nadviazať na ne v druhej tretine. Musím však krotiť eufóriu, v tretej tretine sme kopili chyby a v našej hre sa objavili veľké rezervy. Súper sa snažil až do konca niečo s výsledkom urobiť, čo mu slúžilo ku cti."

Na začiatok článku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Skalica dala Martinu šesť gólov, Slovan prehral v Poprade 2:5