Stratila vášeň. Majsterka Slovenska ukončila kariéru vo veku osemnásť rokov

Silvia Hugecová postúpila na ME v Rusku do voľných jázd.
Silvia Hugecová postúpila na ME v Rusku do voľných jázd. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. júl 2019 o 11:07

Dvojnásobná účastníčka majstrovstiev Európy sa bude venovať štúdiu.

BRATISLAVA. Dvojnásobná účastníčka majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní Silvia Hugec ukončila súťažnú kariéru už vo veku 18 rokov a v najbližšom období sa bude venovať štúdiu na Kolumbijskej univerzite v New Yorku.

Vlaňajšia majsterka Slovenska oznámila svoje rozhodnutie na sociálnej sieti Instagram. Americká rodáčka vlastniaca aj slovenské občianstvo v ostatných štyroch mesiacoch netrénovala na najvyššej úrovni a koniec s profesionálnym krasokorčuľovaním označila za správny.

Korčuľovanie už nebrala ako zábavu

"Vlani po dokončení strednej školy som si dala rok oddychu od štúdia a naplno som sa venovala športu, aby som sa mohla zúčastňovať na medzinárodných súťažiach.

Spočiatku to vyzeralo ako dobrý nápad, ale postupne som strácala lásku ku korčuľovaniu. Musela som každý deň chodiť na ľad a nebrala som to ako zábavu, ale iba ako prácu. Stratila som vášeň, čo sa prejavilo na slabšom tréningu aj zhoršených výsledkoch.

Vzhľadom na zlé výkony som stratila vieru vo svoje schopnosti, pridali sa k tomu problémy so stravovaním a ocitla som sa na dne," opisovala Hugec v statuse na sociálnej sieti.

Na klziská sa nevráti

Ťažkosti, ktoré ju sužovali, sa rozhodla mladá krasokorčuliarka vyriešiť prestávkou od súťažného jazdenia. Po štyroch mesiacoch od tohto momentu definitívne vie, že sa na profesionálne klziská už nevráti.

"Potrebovala som nájsť samú seba, aká som bez korčúľ a nablýskaných odevov. S odstupom času musím povedať, že to bolo najlepšie rozhodnutie, aké som mohla urobiť. Som zdravšia, častejšie sa usmievam.

Vzhľadom na to, že nastupujem na vysokú školu a budem tomu musieť obetovať veľa času, rozhodla som sa ukončiť súťažnú kariéru. Ďakujem všetkým za podporu. Ďakujem za šancu, ktorú som dostala od Slovenska. Som šťastná, že som mohla reprezentovať takúto krásnu krajinu," dodala.

Rajičová má pracovné povinnosti

Slovenské krasokorčuľovanie prišlo o jednu z dvoch pretekárok, ktoré mohli krajinu spod Tatier reprezentovať na vrcholných podujatiach v súťažiach sólistiek.

Poslednou nádejou zostáva Nicole Rajičová, ktorá však od minulého roka pôsobí na Ministerstve financií SR a jej krasokorčuliarske ambície musia z časti ustúpiť pracovným povinnostiam.

"Stále platí, že by som veľmi rada pokračovala v kariére. Človek síce nevie, čo ho čaká zajtra, ale chcem sa udržiavať a zlepšovať. Uvidíme, čo sa nakoniec stane," uviedla v nedávnom rozhovore pre agentúru SITA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Stratila vášeň. Majsterka Slovenska ukončila kariéru vo veku osemnásť rokov