Shaquille O’Neal ukončil kariéru

Shaquille O’Neal
Shaquille O’Neal (Autor: AP)
SITA|1. jún 2011 o 22:20

Končím svoje devätnásťročné pôsobenie v basketbale. Ďakujem za všetko," povedal.

BOSTON. Vynikajúci basketbalista Shaquille O’Neal v stredu prostredníctvom Twitteru oznámil ukončenie aktívnej hráčskej kariéry.

Tridsaťdeväťročný O’Neal na sociálnej sieti napísal krátku správu a pridal aj video, v kde avizuje svoj odchod.

"Je to za nami. Končím svoje devätnásťročné pôsobenie v basketbale. Ďakujem za všetko," povedal O’Neal. Hovorca tímu Boston Celtics, v ktorom O’Neal doteraz pôsobil prezradil, že hráč o svojom kroku vedenie mužstva neinformoval.

Shaquille O’Neal vstúpil do kolotoča NBA v sezóne 1992/1993 vo farbách klubu Orlando Magic, neskôr cez Los Angeles Lakers, Miami Heat, Phoenix Suns a Cleveland Cavaliers zakotvil pred ročníkom 2010/2011 v Bostone. Za Celtics odohral v dlhodobej časti sezóny 37 zápasov, celkovo ich má na svojom konte 1207 len v základnej časti.

O'Neal podpísal v roku 2010 s Bostonom dvojročnú zmluvu, ale zranenia mu ju napokon neumožnia naplniť. Vynikajúci basketbalista si v tejto sezóne poranil achilovku v druhej polovici decembra a odvtedy absolvoval iba dva z 35 zápasov svojho tímu v základnej časti. Začiatkom apríla sa po dvojmesačnej pauze do zostavy Celtics vrátil, ale následne sa opäť zranil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Shaquille O’Neal ukončil kariéru