Škriniar prihral na víťazný gól Interu, Hancko zápas sledoval z lavičky

Hráč Sampdorie Karol Linetty (vľavo) a Radja Nainggolan z Interu Miláno.
Hráč Sampdorie Karol Linetty (vľavo) a Radja Nainggolan z Interu Miláno. (Autor: Matteo Bazzi - TASR/AP)
SITA|17. feb 2019 o 17:59

Inter si poistil tretie miesto v lige.

RÍM. Futbalisti Interu Miláno zvíťazili v nedeľňajšom zápase 24. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A nad Sampdoriou Janov tesne 2:1, v drese domácich odohral celé stretnutie slovenský reprezentant Milan Škriniar.

Škriniar prihral na víťazný gól

Góly začali padať až v záverečnej dvadsaťminútovke. V 73. minúte otvoril skóre Danilo D'Ambrosio, ale už o tri minúty neskôr vyrovnal Manolo Gabbiadini. Ani nerozhodné skóre však dlho nevydržalo.

V 78. min domáci rozohrali rohový kop, loptu trošku so šťastím predĺžil za seba Škriniar a strelou spoza šestnástky prekonal súperovho gólmana Belgičan Radja Nainggolan. Inter si tak upevnil tretiu priečku tabuľky, no jeho odstup na vedúci Juventus predstavuje už dvadsať bodov.

VAR pomohol rozhodnúť zápas

Hráči Fiorentiny zvíťazili nad futbalistami klubu SPAL Ferrara 4:1. Domáci viedli gólom Andreu Petagnu z 36. minúty, ale o svoj náskok prišli ešte pred koncom prvého polčasu. Po zmene strán to už bola jasná záležitosť hostí, ktorí sa trikrát strelecky presadili v priebehu deviatich minút.

Zlom prišiel po netradičnom kroku rozhodcu. V jednom okamihu po pozretí videa zrušil gól domácich a zároveň nariadil jedenástku v prospech Fiorentiny za predchádzajúci faul na opačnej strane ihriska.

Inkriminovaná situácia nastala necelú štvrťhodinu pred koncom, keď sa domáci ujali vedenia 2:1 gólom Mattiu Valotiho, no jeho presný zásah napokon neplatil, keďže niekoľko sekúnd predtým fauloval v šestnástke Dias Felipe útočníka hostí Federica Chiesu.

Rozhodujúci gól si pripísal na konto Jordan Veretout, ktorý premenil pokutový kop. Hráči Fiorentiny neprehrali už ôsmy súťažný duel po sebe a v tabuľke poskočili na priebežné ôsme miesto. Slovenský reprezentant Dávid Hancko sedel len na lavičke náhradníkov víťazného tímu.

Neapolu sa v lige nedarí skórovať

SSC Neapol len remizoval s FC Turín 0:0. Hráči Neapola mali v stretnutí jasnú prevahu, na strely na bránku dominovali pomerom 10:1, ale nedokázali nájsť recept na obranu hostí. Hneď v niekoľkých šanciach bol poľský kanonier Arkadiusz Milik, ale nepripísal si svoj trinásty gól v sezóne.

Neapol nenadviazal na štvrtkové víťazstvo v Európskej lige a v domácej súťaži neskóroval už v treťom z ostatných štyroch duelov. Aj vďaka tomu stráca na vedúci Juventus už priepastných trinásť bodov.

Serie A - 24. kolo:

SPAL Ferrara - Fiorentina 1:4 (1:1)

Góly: 36. Petagna - 44. E. Fernandes, 79. Veretout (z pok. kopu), 81. G. Simeone, 88. Gerson

/Dávid Hancko (Fiorentina) bol na lavičke náhradníkov/

Empoli - Sassuolo 3:0 (2:0)

Góly: 34. Krunič, 37. Acquah, 60. Farias

FC Janov - Lazio Rím 2:1 (0:1)

Góly: 75. Sanabria, 90.+ Criscito - 44. Badelj

Udinese - Chievo 1:0 (0:0)

Gól: 86. Teodorczyk

Neapol - FC Turín 0:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Škriniar prihral na víťazný gól Interu, Hancko zápas sledoval z lavičky