Semeník veril do poslednej chvíle, že v Dukle ostane

SITA|13. dec 2007 o 17:29

BANSKÁ BYSTRICA 13. decembra (SITA) - Vedenie slovenského futbalového klubu Dukla Banská Bystrica, ktorému po jesennej časti Corgoň ligy patrí až 9. priečka so 17 bodmi, urobilo značný prievan v hráčskom ...

BANSKÁ BYSTRICA 13. decembra (SITA) - Vedenie slovenského futbalového klubu Dukla Banská Bystrica, ktorému po jesennej časti Corgoň ligy patrí až 9. priečka so 17 bodmi, urobilo značný prievan v hráčskom kádri. Dres banskobystrického klubu už na jar neoblečú Róbert Semeník, Tomáš Medveď, Marek Seman, Marcel Palic, Ladislav Tomaček i srbský legionár Milan Vukovič. Radikálny rez sa rozhodol spraviť vo svojom tíme majiteľ Ján Kováčik. K 28. februáru odchádzajú aj traja riaditelia - výkonný Ľubor Podracký, športový Karol Ihring a riaditeľ mládeže Jozef Prochotský. „Rozhodnutie nebudeme zdôvodňovať. Je zbytočné polemizovať aj o tom, prečo to bolo teraz a nie inokedy,“ uviedol generálny sekretár Dukly Tomáš Geist. V Dukle už majú vytypovaných hráčov, ktorí nahradia odchádzajúcich. Istou posilou je najlepší strelec prvej ligy Dušan Uškovič z Prievidze. „Dohodnutý sme s Uškovičom, od januára je už futbalistom Dukly. Absolvuje s nami aj zimnú prípravu. Pracujeme ešte i na ďalších menách. Už začiatkom decembra sme skúšali ôsmich hráčov. Výsledky testov sú už známe. Máme záujem o dvoch z nich. Ukáže čas, či sa nám ich podarí angažovať. Mená zatiaľ neprezradím,“ pokračoval generálny sekretár klubu, s ktorým vedenie na tomto poste počíta ja ďalej.

Z Dukly odchádza so zmiešanými pocitmi kanonier a opora tímu Róbert Semeník: „Nečakal som takýto odchod, no tušil som to po vyjadreniach z novín. Písali, že odídu z Dukly starší hráči. Takže som bol na to pripravený, ale veril som do poslednej chvíle,“ zareagoval 34-ročný univerzálny hráč, ktorý sa rovnako dobre vedel presadiť na hrote útoku ako aj na poste stopéra.

Vedenie klubu odôvodnilo odchod Semeníka nespokojnosťou s jeho výkonmi. Futbalista Banskej Bystrice priznáva, že dal za pol sezóny iba tri góly, no zároveň poukázal aj na iné problémy v klube. „Celá vina nebola iba na mne. Nechcem sa však na nič vyhovárať. Keď som bol na ihrisku, mal som dosť šancí na to, aby som dal góly dal a mohli sme tak získať viac bodov. Šancu dostane vždy mladý hráč, pretože má perspektívu a je marketingovo zaujímavejší pre klub. Beriem to teda normálne. Nie som urazený, ani nahnevaný. Iba ma to trošku mrzí,“ uviedol na margo svojho odchodu Róbert Semeník. Zároveň však dodal, že i naďalej bude držať palce banskobystrickej Dukle: „Viem, že majú prísť noví hráči. Po príprave ešte niektorí odídu. Budem držať palce, aby prišli do mužstva správni futbalisti. V poslednom čase to príliš neplatilo. Chcem, aby Dukla hrala nie o deviate či desiate miesto, ale o možno druhé, či tretie.“

Osud Róberta Semeníka je neistý. Ako prezradil, avíza už poskytol niektorým ľuďom z futbalového diania a iniciatívny je aj jeho manažér Juraj Vengloš. „Mal som už aj zopár telefonátov. Ešte však čakám, pretože sa mám na budúci týždeň v piatok stretnúť s majiteľom Dukly Jánom Kováčikom. Sadneme si a možno sa moja futbalová kariéra vo vrcholovom športe ukončí a dohodneme sa na nejakej inej spolupráci,“ prezradil R. Semeník. Na prvom novoročnom tréningu sa futbalisti Banskej Bystrice stretnú vo štvrtok 3. januára 2008. Počas tejto fázy zimnej prípravy má Dukla v pláne odohrať aj sedem prípravných zápasov (o. i. so Šaľou, Podbrezovou, Interom Bratislava, Rimavskou Sobotou či poľským tímom Ruch Chorzów, ktorý vedie slovenský kouč Dušan Radolský). Okrem domácich podmienok by mali futbalisti Banskej Bystrice absolvovať vo februári aj herné sústredenie v Turecku. Jarná časť najvyššej slovenskej súťaže sa začína 1. marca 2008.


Nachádzate sa tu:
Domov