Šéftréner Dukly R. Mišík pôjde v sobotu pešo do Ružomberka

SITA|20. apr 2007 o 11:06

BANSKÁ BYSTRICA 20. apríla (SITA) - Šéftréner atlétov VŠC Dukla Banská Bystrica Radovan Mišík v sobotu 21. apríla splní sľub a absolvuje takmer 60-kilometrový pochod z Banskej Bystrice do Ružomberka ako ...

BANSKÁ BYSTRICA 20. apríla (SITA) - Šéftréner atlétov VŠC Dukla Banská Bystrica Radovan Mišík v sobotu 21. apríla splní sľub a absolvuje takmer 60-kilometrový pochod z Banskej Bystrice do Ružomberka ako dôsledok prehratej stávky so svojím zverencom, výškarom Petrom Horákom. "Rado Mišík sa práve vrátil zo sústredenia v Španielsku, kde bol so svojím zverencom Peťom Horákom, takže je plný síl," informoval organizačný pracovník banskobystrickej Dukly Pavol Blažek. Práve tento bývalý európsky šampión v chôdzi na 20 km zo Splitu 1990 bude šéftrénerovi robiť sparingpartnera. Štart Mišíkovho pochodu je naplánovaný na 7.00 h od sídla VŠC Dukla na Hutnej ulici v Banskej Bystrici. Trať vedie cez Staré Hory a Donovaly do Ružomberka k bytovke Mišíkových rodičov a celá cesta by mala trvať približne 10 hodín.

Túru do Ružomberka mal Radovan Mišík pôvodne absolvovať v marci, týždeň po halovom európskom šampionáte. Pre chrípkové ochorenie však musel svoj pôvodný zámer zmeniť. Ako je známe, šéftréner atlétov Dukly sa pred banskobystrickým výškarským mítingom stavil so svojím zverencom Petrom Horákom, že ak ten skočí 230 cm, on prejde po vlastných z Banskej Bystrice cez Donovaly do Ružomberka. Keďže Horák vtedy prvý raz v kariére prekonal 230 cm, šéftrénera Mišíka náročný pochod neminie.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Šéftréner Dukly R. Mišík pôjde v sobotu pešo do Ružomberka