Kohút pozve Ramsayho na obed. Chce ho využiť aj naďalej

Craig Ramsay počas MS v hokeji 2019.
Craig Ramsay počas MS v hokeji 2019. (Autor: TASR)
Marián Szűcs|28. máj 2019 o 07:07

Čo priniesol šampionát slovenskému hokeju.

BRATISLAVA. Slovensko má za sebou majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré organizovalo druhý raz v ére samostatnosti.

Koľko divákov prišlo na štadióny v Bratislave a Košiciach oproti predchádzajúcemu šampionátu v roku 2011? Čo majstrovstvá sveta prinesú slovenskému hokeju? Ostane trénerom reprezentácie Craig Ramsay?

Šéf Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút hovorí, že zisk zo šampionátu bude vyšší ako v roku 2011. Na čo sa použije?

1. Slováci v Košiciach – bol to dobrý krok?

Na rozdiel od šampionátu v roku 2011 nehrala slovenská reprezentácia zápasy v základnej skupine vo väčšej hale v Bratislave, ale v menšej Steel aréne v Košiciach.

Mnohí toto rozhodnutie privítali, ale mnohí aj kritizovali. Čo ukázal šampionát?

Priamo na štadiónoch si zápasy pozrelo vyše 472-tisíc divákov, čo je o zhruba 66-tisíc viac než v roku 2011. Vtedy sa hralo o osem zápasov menej, ale stúpla aj priemerná návštevnosť na jedno stretnutie.

Na druhej strane zápasy Slovenska na domácom šampionáte videlo pre nižšiu kapacitu haly v Košiciach o zhruba 13-tisíc divákov menej ako súboje Česka v Bratislave.

Šéf Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút však napriek tomu považuje rozhodnutie presunúť domáci tím do menšej arény za správne.

„Zápasy Slovenska by chcelo vidieť päť miliónov ľudí, to nevieme splniť,“ reagoval.

Zatiaľ nie je známe, koľko peňazí prinesie šampionát slovenskému hokeju. Kohút však tvrdí, že zisk bude väčší ako pred ôsmimi rokmi.

„Najneskôr o mesiac na kongrese hokejového zväzu budem prezentovať presné výsledky, ako majstrovstvá sveta ekonomicky dopadli. Ale už teraz je jasné, že napríklad v predaji lístkov výrazne sme prekročili šampionát v roku 2011. Verím, že výrazne prekročíme aj zisk z toho šampionátu,“ uviedol Kohút.

Zisk z majstrovstiev sa nebude rozdeľovať klubom tesne pred voľbami ako naposledy. Ostane na zväze a o využití financií bude rozhodovať nové vedenie zväzu, ktoré vzíde z júnových volieb.

2. Ostane Ramsay pri reprezentácii?

Trénerovi reprezentácie Craigovi Ramsaymu sa končí dvojročná zmluva a jeho budúcnosť je zatiaľ nejasná.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kohút pozve Ramsayho na obed. Chce ho využiť aj naďalej