Schalke v piatok zaváhalo a ponúklo šancu Werderu

SITA|28. apr 2007 o 10:18

BERLÍN 28. apríla (SITA, AP) - Líder najvyššej nemeckej futbalovej súťaže Schalke 04 Gelsenkirchen si skomplikoval svoju cestu za titul, prvým po dlhých 49 rokoch. V piatkovom predohrávanom stretnutí ...

BERLÍN 28. apríla (SITA, AP) - Líder najvyššej nemeckej futbalovej súťaže Schalke 04 Gelsenkirchen si skomplikoval svoju cestu za titul, prvým po dlhých 49 rokoch. V piatkovom predohrávanom stretnutí 31. kola I. bundesligy totiž zverenci trénera Mirka Slomku prehrali na pôde Bochumu 1:2 a poskytli tak šancu svojimi najväčším prenasledovateľom Werderu Brémy a VfB Stuttgart. Mužstvo z Weserstadionu dokonca môže Schalke v prípade nedeľňajšieho triumfu nad Arminiou Bielefeld vystriedať na čele tabuľky. "Teraz už žiaľ nemáme všetko len vo vlastných rukách. Už nie som stopercentne presvedčený o tom, že sa nám podarí získať titul," nechal sa počuť Mirko Slomka.

Jeho tím sa ujal v Bochume vedenia už v 9. min, keď priamy kop Christiana Pandera usmernil do siete hlavičkou Kevin Kurayni. Ešte do prestávky však domáci vývoj stretnutia otočili. V 33. min opäť hlavou vyrovnal Zvjezdan Mišimovič a víťazný gól zaznamenal v štyri minúty pred odchodom do kabín líder kanonierov bundesligy Fanis Gekas (celkovo má na konte 19 presných zásahov).

Schalke má momentálne na čele tabuľky 62 bodov. Werder je druhý so 60 bodmi a Stuttgartu patrí tretia priečka (58 bodov), obaja však majú v porovnaní s lídrom o zápas menej.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Schalke v piatok zaváhalo a ponúklo šancu Werderu