Šatan prišiel do Wilkes-Barre s otvorenou mysľou

SITA|13. mar 2009 o 12:43

Hokejista Miroslav Šatan má za sebou prvý tréning s tímom AHL Wilkes-Barre/Scranton, kam ho poslalo už minulý týždeň vedenie Pittsburgh Penguins.

COLUMBUS. Šatan doplatil na platovú politiku, jeho 3,5-miliónový príjem je po angažovaní Billa Guerina pre tím NHL záťažou.

Odchovanec topoľčianskeho hokeja napokon súhlasil s presunom na farmu, svojou výkonnosťou si chce opäť vybojovať miesto v prvom mužstve Penguins. Šatan by sa mohol v prípade zranenia niektorého finančne dobre ohodnoteného hráča vrátiť do NHL ešte v základnej časti, pravdepodobnejšie však vyzerá jeho príchod do Penguins počas play off.

Vo vyraďovacej časti už jeho príjem nemá vplyv na platový strop. Aj tu však platí jedno obmedzenie, od konca prestupového obdobia do záveru sezóny môže každý tím NHL urobiť len štyri transfery z farmy do prvého mužstva. Generálny manažér Penguins Ray Shero vo štvrtok potvrdil, že nikto z manažmentu Šatanovi nesľúbil návrat do NHL v play off. Šatan je na súpiske "Baby Penguins" na záver regulárnej sezóny i na boje o Calderov pohár. Shero ešte nevie, kedy Šatan nastúpi na prvý duel v AHL od sezóny 1994/95, podľa jeho názoru to však bude až na budúci týždeň.

"Nemyslím si, že bude hrať už najbližší víkend, keďže šesť alebo sedem dní nekorčuľoval. Šatan cíti možnosť, že by hral opäť za Penguins. Chce využiť každú šancu na návrat do ligy, čím má u nás veľký rešpekt," uviedol pre Pittsburgh Post-Gazette Shero.

Šatan si pred príchodom do Wilkes-Barre naštudoval niečo o meste. "Viem, že tu žil Jozef Murgaš, známy slovenský vynálezca. Jeho prvý pokus sa uskutočnil práve medzi Scrantonom a Wilkes-Barre," povedal pre Times Leader Šatan a pokračoval: "Mal som na výber - prestať hrať, alebo prísť sem. Nebol som pripravený na koniec, preto som sa rozhodol ísť ďalej a uvidím, kam sa dostanem. Nemohol som len tak sedieť." Šatan stále verí v skorý návrat do prvého tímu Penguins.

"Je to veľmi komplikované na pochopenie. Rozhodol som sa, že chcem ďalej hrať a chcem pomôcť aj tomuto tímu. Prišiel som do Wilkes-Barre s otvorenou mysľou," dodal pre Times Leader Šatan, ktorý naposledy v AHL nastúpil 1. apríla 1995 v drese Cape Breton pri víťazstve 4:3 nad Saint John. Odvtedy uplynula už veľmi dlhá doba, vo farmárskej lige sa veľa zmenilo. V tíme "Baby Penguins" sa stretne aj so svojím bývalým súperom z NHL Toddom Reirdenom, ktorý je teraz trénerom. Reirden rovnako ešte nevie povedať, kedy Šatan nastúpi. Na prvom tréningu sa mu však pozdával. "Bolo to pôsobivé. Vyzeral skutočne veľmi dobre. Na tréningu sme mali viacerých mladých hráčov, pre ktorých bolo prospešné vidieť v príprave takého hráča. S každým pukom sa pokúšal dosiahnuť gól," dodal pre Times Leader Reirden.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šatan prišiel do Wilkes-Barre s otvorenou mysľou