Zápasu proti Serene sa vyhla. Šarapovová má pred sebou veľkú výzvu

Maria Šarapovová sa raduje z víťazstva.
Maria Šarapovová sa raduje z víťazstva. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. jún 2018 o 12:10

Muguruzová-Blancová sa nepovažuje za favoritku.

PARÍŽ. Štvrťfinále dvojhry žien na Roland Garros prinesie atraktívny duel medzi Ruskou Mariou Šarapovovou a Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou.

Vo všetkých troch doterajších vzájomných zápasoch triumfovala skúsenejšia Šarapovová, zatiaľ naposledy sa však stretli v auguste 2014 na turnaji v kanadskom Montreale.

V Paríži si už proti sebe zahrali

Stredajší súboj na parížskej antuke bude ich druhým vo francúzskej metropole, pred štyrmi rokmi na seba narazili vo štvrťfinále turnaja.

Dvadsaťštyriročná Španielka nedokázala zastaviť Rusku na ceste za druhým titulom na Roland Garros a podľahla jej 6:1, 5:7, 1:6, a to napriek tomu, že vtedy v druhom kole vyradila nasadenú jednotku a obhajkyňu titulu Američanku Serenu Williamsovú.

Pre 31-ročnú Rusku to bolo do dnešného dňa posledné grandslamové víťazstvo, Muguruzová-Blancová v nasledujúcich rokoch potvrdila svoj talent a triumfovala na Roland Garros 2016 a minuloročnom Wimbledone.

Nestratili veľa síl

Obe mali jednoduchú cestu cez osemfinálové kolo tohtoročného antukového vrcholu sezóny. Šarapovovú čakal súboj so Serenou Williamsovou, ktorá krátko pred zápasom musela pre svalové zranenie odstúpiť z turnaja.

Muguruzová-Blancová stihla odohrať iba dva gemy v prvom sete, keď jej súperka Ukrajinka Lesia Curenková stretnutie skrečovala.

Ja a favoritka? Určite nie.


Garbine Muguruzová-Blancová

V súboji dvoch hráčok, ktoré poznajú pocit byť na čele rebríčka WTA, sa očakáva útočný tenis a atraktívne výmeny.

Na otázku, či sa Španielka cíti pred zápasom ako favoritka, odpovedala: "Ja a favoritka? Určite nie. Skôr si myslím, že nás čaká vyrovnaný a zaujímavý duel," priznala.

"Videla som jej súboj proti Karolíne Plíškovej a hrala neobyčajne dobre. Odohrala tu dobré zápasy. Už je to nejaký čas, čo sme proti sebe nastúpili v súťažnom zápase. Teraz sme obe v štvrťfinále a ja sa veľmi teším na náš zápas," doplnila Muguruzová-Blancová.

Stoja pred výzvou

Držiteľka kariérneho grandslamu Šarapovová predviedla práve v stretnutí tretieho kola proti českej jednotke Karolíne Plíškovej svoj najlepší výkon turnaji.

Jednej z najlepšie podávajúcich hráčok na ženskom okruhu dovolila zahrať iba jedno eso a zápas ukončila za necelú hodinu po hladkom víťazstve 6:2, 6:1.

Rovnako však aj Muguruzová-Blancová nemala zľutovanie nad svojou súperkou v treťom kole. Australčanku Samanthu Stosurovú vyprevadila z dvorca po jednoznačnom triumfe 6:0, 6:2.

Obe stoja pred výzvou popasovať sa s dobrou formou svojej súperky a preniknúť medzi najlepšiu štvorku turnaja.

Mnoho vecí sa zmenilo

"Maria hrá veľmi solídne a agresívne," skonštatovala rodáčka z venezuelského Caracasu Muguruzová-Blancová a dodala: "Budem sa snažiť hrať svoj najlepší tenis. Myslím, že naše štýly sú si dosť podobné. Ak chcem pomýšľať na víťazstvo, musím to byť ja, ktorá bude diktovať tempo."

Diváci sa môžu tešiť na atraktívny a útočný tenis. Španielka prešla vo svojej kariére od ich posledného vzájomného stretnutia výrazným progresom v kariére, ktorý korunovala ziskom dvoch grandslamových trofejí.

"Je pravda, že sme sa na kurte stretli už veľmi dávno a mnoho vecí sa odvtedy zmenilo. Keď vyjdem na dvorec, budem mať rovnakú snahu zvíťaziť ako predtým, ale moje možnosti a skúsenosti sú už na inej úrovni ako pred štyrmi rokmi," dodala na záver Muguruzová pre oficiálnu stránku turnaja rolandgarros.com.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Zápasu proti Serene sa vyhla. Šarapovová má pred sebou veľkú výzvu