Sapara je po operácii

SITA|26. nov 2009 o 13:16

Slovenský reprezentačný futbalový záložník Marek Sapara pôsobiaci v tíme aktuálneho nórskeho šampióna Rosenborg Trondheim sa v stredu podrobil operácii zraneného členka.

MNÍCHOV.

"Všetko dopadlo dobre. Môžem povedať, že operácia bola naozaj nevyhnutná. V členku som mal množstvo úlomkov z kosti. Bolo potrebné vyčistiť to. Našťastie, nepotvrdili sa moje najhoršie predstavy. Obával som sa, že lekár bude musieť skrátiť väzivá. Členok, ktorý som mal už v minulosti mnohokrát zranený, je však celkom stabilný a nevyžadoval si komplikovanejší chirurgický zákrok," informoval agentúru SITA o priebehu operácie 27-ročný košický rodák Marek Sapara, ktorého dlhodobé bolesti členka snáď už definitívne odstránil špecialista v Nemecku - klubový lekár Bayernu Mníchov.

"Minimálne dva týždne musím teraz chodiť s pomocou bariel. Každý deň však budem pomaličky zaťažovať členok rôznymi cvikmi, ktoré mi predviedol fyzioterapeut. Dúfam, že už vo štvrtok popoludní ma pustia z nemocnice. Odpočívať predsa môžem aj v hotelovej izbe, kde mám k dispozícii väčší komfort," pokračoval Sapara, ktorý ešte nevie, akú dlhú nútenú absenciu si vyžiada operácia.

"Čakám na názor lekára, ktorý stanoví presnejšiu dobu rekonvalescencie. Verím, že to bude čo najkratšie, možno len pár týždňov," vyslovil svoju prognózu člen kádra reprezentácie SR, ktorý si pod vedením Vladimíra Weissa st. vybojoval postup na budúcoročný svetový šampionát v Juhoafrickej republike.

Nachádzate sa tu:
Domov