San Antonio prišlo pred play off NBA o Ginobiliho

Manu Ginobili
Manu Ginobili (Autor: SITA AP)
SITA|7. apr 2009 o 11:40

Basketbalový tím NBA San Antonio Spurs nebude môcť v záverečných zápasoch základnej časti súťaže a ani v následnom play-off siahnuť po svojom argentínskom žolíkovi Manum Ginobilim.

SAN ANTONIO. Basketbalový tím NBA San Antonio Spurs nebude môcť v záverečných zápasoch základnej časti súťaže a ani v následnom play-off siahnuť po svojom argentínskom žolíkovi Manu Ginobilim. Rozohrávač má zranený pravý členok a v tejto sezóne sa už do štatistík nezapíše.

Únavou spôsobené problémy s členkom mal Ginobili už v období prestávky pre februárový Zápas hviezd, po nej vynechal 19 zápasov a na palubovky sa vrátil v závere marca. Teraz sa jeho stav zhoršil a vyústil do fraktúry.

Dwight Howard s Jasonom Kiddom hráčmi týždňa

Basketbalisti s úplne odlišnými úlohami na ihrisku - pivot Dwight Howard vo Východnej a rozohrávač Jason Kidd v Západnej konferencii sa stali najlepšími hráčmi uplynulého týždňa - predposledného kompletného v kalendári NBA.

Howardovo Orlando vyhralo tri zo štyroch zápasov a líder Magic mal priemer 15,3 doskoku - najvyšší v súťaži, 23,7 bodu pri 61,5-percentnej úspešnosti streľby a 2,3 bloku. V sobotňajšom dueli s Atlantou už deviaty raz v sezóne zaznamenal kombináciu minimálne 20 bodov a 20 doskokov (21+23). Vďaka dvom víťazstvám na ihriskách súperov sa Magic stali v tomto smere najúspešnejším tímom Východnej konferencie. Howard dominoval v ankete aj minulý týždeň a celkovo v tomto ročníku tretí raz.

Veterán Jason Kidd si naopak od podobných ocenení začal odvykať, napokon však zavážil jeho fenomenálny výkon v nedeľňajšom dôležitom súboji jeho Dallasu s Phoenixom o miestenku v play-off. V ňom tvorca hry Mavericks rozdal 20 presných prihrávok, ktoré sa skončili košom, a v poradí 14. asistenciou v zápase sa dostal na tretie miesto historických tabuliek NBA pred ďalšieho "kúzelníka" Magica Johnsona. Pred Kiddom (10 148 asistencií) sú už iba John Stockton (15 806) a Mark Jackson (10 334). V sledovanom období mal Kidd priemery 13,5 asistencie a 9,8 bodu a Dallas si pripísal rovnakú bilanciu ako Orlando.

Howard s Kiddom uspeli v konkurencii ďalších nominovaných LeBrona Jamesa, J.R. Smitha, Dannyho Grangera, Mika Conleyho, Rudyho Gaya, Dwyana Wada, LaMarcusa Aldridgea a Chrisa Bosha.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»San Antonio prišlo pred play off NBA o Ginobiliho