Fanúšikovia Barcelony pískali na vlastného hráča, ten zisk trofeje neoslavoval

Obranca Barcelony Samuel Umtiti (vľavo) v zápase La Ligy.
Obranca Barcelony Samuel Umtiti (vľavo) v zápase La Ligy. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|9. aug 2021 o 20:55

Francúz situáciu okomentoval na sociálnych sieťach.

BRATISLAVA. Futbalisti FC Barcelona získali v nedeľu Gamperov pohár, keď v súboji s Juventusom Turín triumfovali jednoznačne 3:0. 

Nebol už pri tom najlepší hráč histórie klubu Lionel Messi. Argentínčan nedostal novú zmluvu, keďže jeho plat by príliš zaťažil rozpočet klubu. 

Fanúšikovia katalánskeho veľkoklubu z tejto skutočnosti pochopiteľne radosť nemajú. Smútok, hnev či frustráciu si istým spôsobom vybili aj počas spomenutého zápasu proti Juventusu. 

Odniesol si to najmä barcelonský obranca Samuel Umtiti.

Podľa portálu goal.com vedenie FC Barcelona ponúklo Umtitimu i stredopoliarovi Miralemovi Pjaničovi možnosť, aby z klubu odišli ako voľní hráči.

Aj takto sa snažili znížiť mzdové náklady klubu, čo mohlo pomôcť k tomu, aby sa Messi napokon dohodol s Barcelonou na novej zmluve.

Francúz ani Bosniak však s tým evidentne nesúhlasili a chcú dodržať dĺžku kontraktu. Umtiti má zmluvu do 30. júna 2023, Pjanič ešte o rok dlhšie. 

Obaja sa pred zápasom stali terčom piskotu barcelonských fanúšikov. Umiti, ktorý nastúpil do druhého polčasu, sa musel vysporiadať s nepríjemným správaním fanúšikov pri nástupe na ihrisko aj pri každom dotyku s loptou.  

Krátke video sa po kliknutí spustí. 

Sklamanie 27-ročného francúzskeho majstra sveta zo správania sa fanúšikov bolo natoľko veľké, že sa po záverečnom hvizde odobral do šatne a spolu so spoluhráčmi neoslavoval zisk trofeje. 

"Niekedy je lepšie nič nepovedať a nechať ticho, aby sa o veci postaralo," napísal Umtiti na sociálnej sieti instagram, pričom podporu mu vyjadril aj jeho spoluhráč a krajan Antoine Griezmann. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Fanúšikovia Barcelony pískali na vlastného hráča, ten zisk trofeje neoslavoval