Chceli ho aj Maďari či Chorváti. Mráz odchádza z Talianska na hosťovanie do Dánska

Samuel Mráz ešte v drese Žiliny.
Samuel Mráz ešte v drese Žiliny. (Autor: TASR)
SITA|30. aug 2019 o 11:41

V klube by mal pravidelne hrávať.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový útočník Samuel Mráz bude v sezóne 2019/2020 pôsobiť v dánskom klube Bröndby Kodaň.

Kmeňový hráč talianskeho FC Empoli odišiel na ročné hosťovanie. Súčasťou dohody oboch klubov je však aj možnosť uplatnenia opcie na prestup zo strany Dánov.

"Ide o sezónne hosťovanie s možnosťou prestupu, celkovo na tri roky," priblížil agentúre SITA najčerstvejšie informácie agent 22-ročného hráča Branislav Jašurek.

V hre o najlepšieho strelca slovenskej Fortuna ligy zo sezóny 2017/2018 boli aj iné zahraničné kluby.

"Bolo to asi najzložitejšie vyjednávanie, ktoré som počas tohto leta zažil. Trvalo dva a pol mesiaca. Museli sme vyvinúť dosť veľký tlak na Empoli, aby sa to mohlo uskutočniť. V hre bolo niekoľko klubov," tvrdil Jašurek.

"Môžem spomenúť maďarský MOL Fehérvár FC, chorvátsky Hajduk Split, tiež jeden klub z Nórska a ešte ďalší klub z Dánska. Vo finále sa nakoniec ocitli Bröndby Kodaň a Hajduk Split. Pre Sama je dôležité, aby hrával v klube, ktorý je dominantný v hre s loptou, aby to bolo čo najpodobnejšie tomu, čo hral v Žiline," poznamenal 37-ročný hráčsky agent.

Bröndby Kodaň je 10-násobný dánsky šampión. V uplynulej sezóne skončil v lige na štvrtom mieste za majstrovským FC Kodaň, FC Midtjylland a Esbjergom.

"Myslím si, že Bröndby je veľký klub a Samo má pred sebou peknú výzvu," skonštatoval Branislav Jašurek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Chceli ho aj Maďari či Chorváti. Mráz odchádza z Talianska na hosťovanie do Dánska