Skvelá správa! Slovensko posilní na šampionáte aj dvojica zo zámoria

Pavol Regenda sa teší z gólu do siete Fínska na MS v hokeji 2022.
Pavol Regenda sa teší z gólu do siete Fínska na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|21. apr 2023 o 20:43

K tímu sa pripoja aj obrancovia Patrik Koch a Mário Grman.

OSTRAVA. Slovenských hokejistov posilní v ďalšom bloku prípravy pred MS v Rige obranca Samuel Kňažko a útočník Pavol Regenda.

Po druhom prípravnom zápase s Českom v Ostrave (2:3 po nájazdoch) to uviedol manažér reprezentácie a prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Kňažko na konci základnej časti NHL odohral dva zápasy v drese Columbusu Blue Jackets. Dvadsaťročný obranca pôsobil počas sezóny predovšetkým v AHL, kde nastúpil na 50 zápasov a získal 21 bodov (1+20).

Útočník Pavol Regenda nastúpil v drese Anaheimu Ducks v štrnástich zápasoch NHL. Pripísal si tri body za gól a dve asistencie.

Okrem nich sa k tímu pridajú aj obrancovia Patrik Koch a Mário Grman.

"Keďže prídu štyria noví hráči, tréneri sa pravdepodobne cez víkend budú musieť s niektorými rozlúčiť. Všetci hráči, ktorí prídu už pod Craigom Ramsayom hrali a mali by naše výkony zlepšiť," povedal Šatan.

V hre sú aj ďalší hráči zo zámoria Adam Ružička a Martin Fehérváry.

"S oboma komunikujeme, čakáme na ich definitívne rozhodnutia. Ochotu prísť prejavil aj Miloš Kelemen, ale poslali ho na farmu a tam musíme čakať.

Budeme sa rozprávať aj s tými, ktorým sa ešte neskončila sezóna. Definitívu nemáme ani od Petra Čerešňáka, ktorý si vzal čas na rozmyslenie."

Slovenskí hokejisti majú za sebou štyri prípravné zápasy, z ktorých dva vyhrali a dva prehrali. Najbližšie ich čaká dvojzápas s Nemeckom. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Skvelá správa! Slovensko posilní na šampionáte aj dvojica zo zámoria