Sampras v Houstone na veteránskom turnaji zdolal Kordu

SITA|4. máj 2007 o 10:32

BOSTON 4. mája (SITA, AP) - Legendárny americký tenista Pete Sampras sa vo štvrtok po takmer piatich rokoch prezentoval v súťažnom zápase, hoci už len na veteránskom fóre. Držiteľ 14 grandslamových trofejí ...

BOSTON 4. mája (SITA, AP) - Legendárny americký tenista Pete Sampras sa vo štvrtok po takmer piatich rokoch prezentoval v súťažnom zápase, hoci už len na veteránskom fóre. Držiteľ 14 grandslamových trofejí zdolal na Champions Cupe v americkom Houstone Čecha Petra Kordu hladko 6:1, 6:2 a dokázal, že grify ešte stále má v ruke. "Bola to zábava. Cítil som sa pred toľkými ľuďmi príjemne. Pri nástupe na dvorec som opäť zažil to niekdajšie vzrušenie. O to viac, že ma publikum privítalo ováciami," povedal 35-ročný rodák z Washingtonu. Sedemnásobný wimbledonský víťaz predtým naposledy oficiálne hral v septembri 2002. Vo finále US Open v New Yorku zdolal nemenej známeho a medzičasom takisto tenisovo penzionovaného krajana Andreho Agassiho 6:3, 6:4, 5:7, 6:4. Sampras, ktorého v júli uvedú do Siene slávy v Newporte (Rhode Island), údajne tri roky vôbec nedržal raketu. Nazad do kondície i úderov sa začal dostávať vlani v lete.

"Kým som prišiel do Houstonu a dostal túto lekciu, mal som zo svojej hry na seniorskej úrovni dobrý pocit. Toto však na mňa bolo priveľa," uznal P. Korda. Víťaz 64 turnajov Sampras vytiahol aj podanie s rýchlosťou 209 km/h a vyhlásil: "Podanie bolo tým úderom, ktorý som si nemusel oprašovať. Akoby na mňa úplne prirodzene čakalo - je to automatika."

Jim Courier, John McEnroe i Tim Mayotte sa zhodli, že prípadný šokujúci pokus o ďalšie dobytie posvätnej trávy v All England Clube, by nemuselo byť márnym projektom, ale tenista s gréckymi koreňmi také čosi so smiechom vylúčil: "Nepôjdem do Wimbledonu len preto, aby som sa zúčastnil. Túžil by som po víťazstve a potreboval by som motiváciu na primeranú prípravu. Nevidím však dôvod vracať sa späť."

Sampras sa v Houstone v A-skupine ešte stretne so spomenutými krajanmi J. McEnroom (v piatok) a Mayottom (v sobotu) a mohol by sa prebojovať do nedeľňajšieho súboja o konečné umiestnenie.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sampras v Houstone na veteránskom turnaji zdolal Kordu