Samozrejme, že si plánujem ísť po opasok, to je môj cieľ a motivácia, hovorí Tomáš Deák

Vladimír Bilohuščin|23. nov 2020 o 01:00

Organizácia ACA bude hostiť turnaj už vo štvrtok. A Deák tam nebude chýbať.

Dvojnásobný šampión Fight Nights a domáca jednotka bantamovej váhy Tomáš Deák má pred sebou ďalšiu ťažkú skúšku. V jednej z najlepších organizácií sveta ACA ho čaká už vo štvrtok premiérový duel, ktorý môže začať cestu za ďalším titulom.

Tomáš Deák je namotivovaný ako nikdy predtým. Nečudo, veď po šnúre víťazstiev prišla v poslednom súboji prehra, ktorá zástupcu OFA Bratislava prinútila zmeniť zaužívané tréningové návyky a priniesť do prípravy nové prvky.

„Príprava prebehla zatiaľ najlepšie v mojom živote, prvýkrát to malo hlavu a pätu," prezrádza Deák. „Po poslednom súboji som vyhľadal vedeckého biochemika, ktorý mi z krvi kompletne nastavil stravu - čo mi robí dobre a čo zase zle. Plus mi zaradil doplnky, ktoré moje telo potrebuje a vyradil mi tie, ktoré som bral zbytočne, proste kompletný jedálniček a doplnky na mieru."

Tomáš tak viac nemá problém ako pred posledným duelom, keď mal váhu hotovú už týždeň pred zápasom, a to mu vzalo veľa síl.

„Taktiež som vyhľadal trénerku, ktorá mi nastavila kompletný tréningový harmonogram, kedy a ako mám trénovať, v akých tepových frekvenciách, ako kombinovať tréningy, ťažký s ľahkým a hlavne ma brzdí, keď to prepaľujem, aby som sa stopol a ubral."

Prehra teda Deáka donútila riešiť veci do hĺbky, keďže cítil, že sa stále nechoval ako profesionál, ale všetko si nastavoval intuitívne, čo považuje za chybu. „Ešte nie som taký sčítaný v týchto veciach a trénerka mi nastavila tréningy 3 mesiace pred zápasom presne do bodky. Brutálne mi to sedí, cítim sa dobre, plný energie a sily, takze už len doladiť váhu, dobre sa v deň zápasu zobudiť a idem si po výhru."

Bohužiaľ ani slovenského reprezentanta neobišli peripetie s koronou, keď sa mu kvôli pozitívnemu testu musel meniť súper. Novým súperom bude Mikael Silander z Fínska, ktorý má vysoko pozitívne skóre a skúsenosti z kvalitných líg ako M-1 Global. O poriadnu vojnu tak bude postarané.

„Súper sa mi menil už pred dvoma týždňami, keď mi oznamili, že ten môj má koronu a hneď mi dali aj náhradného, len som to ešte nezverejnil. Vnímam to ale dobre, dokonca mi tento štýlovo bude sedieť viac. Aj keď som sa pripravoval 3 mesiace na ľaváka, tak s pravákmi trénujem cely život, takže mi to vždy bude prirodzenejšie."

Na súboj je tak Deák veľmi dobre nastavený, keďže súper mu sedí aj štýlom boja, akým zápasí.

O tom, že Tomáša čaká naozaj prestížny zápas, hovorí aj fakt, že podľa mnohých je ACA momentálne nepísaná trojka vo svete ako organizáciou turnajov, tak i kvalitou bojovníkov. Po výhre opasku vo Fight Nights má preto Deák v hľadáčiku ďalšiu métu, tú najvyššiu! „Samozrejme, že si plánujem ísť po opasok, to je môj cieľ a motivácia. Zároveň aj vrchol, na ktorý chcem teraz vyšplhať. Verím, že sa mi to podarí, pretože o tom snívam a aj si to privolám," uzatvára slovenský bojovník.

Po tvrdej príprave pritom môžete Tomáša podporiť aj vy. Zakúpte si platený prenos cez tento link http://aca-mma.tv/deak a percento z predaja poputuje priamo Tomášovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Samozrejme, že si plánujem ísť po opasok, to je môj cieľ a motivácia, hovorí Tomáš Deák