Sajmonov pohľad: Potvrdené! Leon to dokáže aj bez Connora

Oh My Hockey|17. feb 2020 o 15:59

Priznám sa, mal som veľké pochybnosti - najmä počas minulej sezóny. Leon Draisaitl, výnimočný nemecký hokejista, ktorý je už teraz blízko k titulu najlepší Nemec v hokejovej histórii, skončil v bodovaní štvrtý. A to za velikánmi ako Nikita Kučerov, Connor McDavid a Patrick Kane. Čo by ale robil bez McDavida?

Veľa bodov získal po spolupráci s mladým Kanaďanom. Hviezdny kapitán Edmontonu je dnes aj mnou považovaný za najlepšieho hokejistu planéty. Vie urobiť hráčov okolo seba aj o level lepšími, no zároveň prichádza motivácia, keď nie je k dispozícii. Presne táto situácia nastala teraz. Rola hlavného lídra pripadla v ostatnom týždni Leonovi Draisaitlovi.

Moje pochybnosti sú definitívne preč. Odchádzali už v časoch, keď dvoch ťahúňov rozdelili každého do svojej formácie a aj tak sa držali na rovnakej bodovej úrovni, pomocou ktorej utekali zvyšku ligy. Počas Connorovho zranenia Leon utiekol o míľový kus ďalej. V štyroch zápasoch si pripísal desať bodov a v kanadskom bodovaní súťaže už má trinásťbodový náskok.

Túto stratu nevyužil len Drai, ale aj Kailer Yamamoto so šiestimi bodmi v týchto štyroch stretnutiach. Tri z nich skončili víťazstvom Edmontonu. "Ukazujeme, že nie sme tímom jedného muža," hovorí Draisaitl a má pravdu. Hoci ešte stále neviem, či náhodou nie sú tímom dvoch mužov...

Pravdou ale určite je, že Leon dokázal svoju výnimočnosť. Aj bez McDavida je úžasným hráčom. Dokazuje to i fakt, že hoci hrá po boku generačného talentu, je horúcim ašpirantom na Hart Trophy - a to zvlášť vtedy, keď dovedie Oilers do play-off. Včera som sa rozhodol pozrieť si ich zápas proti Caroline Hurricanes. Veľkým prispením Draisaitla (získal tri body) sa zrodila ich výhra 4:3 po predĺžení. „Podľa množstva ľudí nedokážem hrať sám, dokážem podľa nich hrať len s Connorom,“ vravel po zápase a sršal z neho pocit satisfakcie.

Ja sa mu nečudujem. Draisaitl po ľade doslova lietal, bolo z neho vidieť chcenie, spoluhráčov zásoboval presnými prihrávkami a nebezpečný bol pri každom kontakte s pukom. Bola sa radosť naňho pozerať. Draisaitl ma presviedča o tom, že je mužom, okolo ktorého sa dá postaviť mužstvo. Som si tým už vlastne istý.

Nad zmluvou, ktorú dostal, niektorí kývali hlavou. Pri dnešných platoch je jeho 8,5 milióna dolárov ročne do konca sezóny 2024/25 krádež. Stále má 24 rokov a pri hokejovom priemere má svoje najlepšie roky iba pred sebou. Toto Peter Chiarelli, hoci som jeho obrovským kritikom, odhadol brilantne.

95 bodov v 59 zápasoch. To sú čísla nemeckého útočníka, ktorý je na ceste k 132 bodom, čím by prekonal počin Nikitu Kučerova z vlaňajška. Aj bez Connora si svoje konto zveľaďuje spôsobom, ktorý ho vynáša do hokejových výšin. Nie je to otázka aktuálnej formy. Leon je konzistentne produktívny a Oilers majú v radoch dvoch z piatich najlepších útočníkov planéty. Za tým si stojím.

A tak je mýtus, že je Leon bez Connora polovičný, oficiálne vyvrátený.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sajmonov pohľad: Potvrdené! Leon to dokáže aj bez Connora