Rybáriková zdolala vo Washingtone Čepelovú, je v semifinále

TASR|2. aug 2012 o 23:26

Magdaléna Rybáriková by sa mala vrátiť do prvej stovky svetového rebríčka.

WASHINGTON. Slovenské tenistka Magdaléna Rybáriková sa prvýkrát v tomto roku prebojovala do semifinále dvojhry na turnaji WTA.

Vo štvrťfinálovom slovenskom derby na podujatí vo Washingtone (dotácia 220.000 dolárov) zdolala svoju kolegyňu z fedcupového tímu kvalifikantku Janu Čepelovú za 72 minút v dvoch setoch 6:2 a 6:4. V druhom dejstve otočila z 2:4.

V dueli o postup do finále nastúpi v piatok proti víťazke súboja medzi treťou nasadenou domácou Američankou Sloane Stephensovou a Kanaďankou Eugenie Bouchardovou.

Slovenská trojka naznačila v posledných týždňoch stúpajúcu formu. V azerbajdžanskom Baku postúpila do štvrťfinále, vo Washingtone je už medzi elitným kvartetom.

"Po zranení, ktoré som utrpela na Roland Garros, sa postupne dostávam do hernej pohody, čo je pozitívny signál. Vynechala som veľa turnajov a fyzicky sa ešte necítim stopercentne fit, preto som rada, že všetky zápasy vo Washingtone som zatiaľ vyhrala v dvoch setoch. V semifinále nastúpim proti súperke, o ktorej príliš veľa neviem. Bouchardovú nepoznám vôbec. O Stephensovej som počula, že je to kvalitná hráčka, ktorá keď vychytí deň, dokáže zdolať aj tenistky zo svetovej špičky. Bude hrať zrejme typicky americký tenis, agresívny a nátlakový," dodala Rybáriková.

Rybáriková má vo Washingtone už istú prémiu 10.400 dolárov a 130 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní by sa mala vrátiť do prvej stovky.

Čepelová napriek prehre dosiahla v metropole USA svoj najlepší výsledok na hlavnom profesionálnom okruhu, prvýkrát postúpila medzi elitnú osmičku.

Zároveň zinkasuje šek na 5625 USD a pripíše si 82 bodov do počítačového poradia, v ktorom sa nachádza na 137. pozícii. Práve táto hodnota je jej osobným rekordom, k 6. augustu si ho určite posunie, a to približne na 115. pozíciu.

ico

Dvojhra - štvrťfinále:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 6:2, 6:4

V prvom sete viedla Rybáriková už 3:0, keď dvakrát získala podanie súperky, no následne ju krajanka brejkla na 1:3 a udržala si servis, čím znížila na rozdiel jediného gemu. Od tohto momentu v štyroch hrách po sebe zvíťazila aktuálne 102. hráčka singlového poradia.

V druhom dejstve si obe tenistky držali podanie až do stavu 3:2 v prospech 19-ročnej Košičanky Čepelovej. Potom však obe prehrali hry pri svojich servisoch a bol z toho stav 4:3.

Skúsenejšia Rybáriková následne získala tri hry po sebe vo svoj prospech a triumfovala v druhom sete i celom dueli, keď premenila druhý mečbal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková zdolala vo Washingtone Čepelovú, je v semifinále