Rybáriková postúpila v Hobarte do hlavnej súťaže

TASR|9. jan 2011 o 08:41

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala do hlavnej súťaže na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte.

HOBART. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala do hlavnej súťaže na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte (dotácia 220.000 dolárov).

Vo finále kvalifikácie si poradila s Rumunkou Simonou Halepovou po trojsetovom boji 5:7, 7:6 (3) a 6:4. Stretnutie trvalo viac než dve a pol hodiny a slovenská hráčka (aktuálne 106. v rebríčku WTA Tour) v ňom využila iba 6 z ponúknutých 15 brejkových príležitostí. Napokon to stačilo na tesné víťazstvo nad o 3 roky mladšou Rumunkou, ktorej patrí v renkingu 84. priečka. Slovenka má už istých 16 bodov do rebríčka.

Zverenkyňa trénera Martina Hromeca sa v pondelkovom súboji 1. kola stretne s Ruskou Allou Kudriavcevovou (60.), s ktorou zatiaľ nemá vzájomnú zápasovú bilanciu. Rybáriková bude hrať v Hobarte aj štvorhru a to boku Akgul Amanmuradovovej z Uzbekistanu.

Slovenská fedcupová reprezentantka Rybáriková začína tenisovú sezónu na podujatí v Hobarte na austrálskom ostrove Tasmánia tretíkrát v rade. V roku 2009 sa tam prebojovala až do semifinále, kde nestačila na Češku Ivetu Benešovú. Vlani sa lúčila v 1. kole hlavnej súťaže po prehre s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou.

Kvalifikácia - finále:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Simona Halepová (Rum.) 5:7, 7:6 (3), 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková postúpila v Hobarte do hlavnej súťaže